Çin Dışişleri Bakanlığı, "Pekin'in, Lübnan'ın egemenliğinin ve güvenliğinin ihlal edilmesini reddettiğini ve masum sivillere zarar veren tüm eylemleri kınadığını” bildirdi.

Bakanlık, “ilgili tarafları, özellikle de israili, sakinleşmek ve çatışmanın tırmanmasını önlemek için acil tedbirler almaya” çağırdı.

Çin Dışişleri Bakanlığı, “Lübnan ve israil arasındaki gerilim Gazze'deki çatışmanın bir uzantısıdır ve en önemli öncelik Gazze'deki savaşı durdurmaktır.” dedi.

Pakistan ise siyonist rejimin bölgede artan “maceracılığını” şiddetle kınadı ve BM Güvenlik Konseyi'ne siyonist rejimi dizginlemesi ve uluslararası hukuk ihlallerini durdurması çağrısında bulundu.

Pakistan Dışişleri Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde yayınlanan açıklamada “israil güçleri Lübnan'ın egemenliğini kabul edilemez bir şekilde ihlal etmiş, sivil nüfus merkezlerini acımasızca hedef almış, istikrar ve güvenliğini baltalamıştır.” denildi.

İşgal rejimi geçtiğimiz cuma günü Beyrut'un güney banliyösüne düzenlediği saldırıda Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah’ı ve hareketin bazı liderlerini şehit etmişti. İşgal bu saldırıdan önce ve sonra da Lübnan'a yönelik bombardımanlarına devam etti. (İLKHA)