HAMZA DURMAZ-     Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım Hasan Nasrallah suikastine ilişkin açıklama yaptı.

Kasım açıklamasında şunları söyledi:

"Hasan Nasrallah sonsuza kadar bizimle birlikte olacaktır. Diğer mücahitlerin, şehitlerin ailelerine başsağlığı dileklerimi iletmek istiyorum.  

İsrail düşmanının söylediğinin aksine Nasrallah'ın yanında 20 komutan yoktu, sadece İranlı komutan, Ali Karachi ve Nasrallah'ın korumaları vardı. 

En kısa sürede Nasrallah'ın yerine birini seçeceğiz.

İsrail katliamlar yapmaya, Lübnan'ın her bölgesinde suç işlemeye devam ediyor. Belirli köyleri, evleri hedef almaktadır. Sağlıkçılara ve sivillere saldırmakta, sokakta gezenlere, evde oturanlara saldırmaktadır. Bunlar savaşçı değildir.

ABD de her türlü imkanla destek olmaktadır. İsrail'in suç ortağıdır. Sınırsız askeri desteğin yanı sıra her türlü ekonomik desteği de sağlamaktadır.

Bu vahşetin yanına kalacağına düşünüyorsa gerçekten yanılıyor.

Biz şehit olma aşkıyla yaşıyoruz. Çok fedakarlık yaptık. Çağrı cihazı saldırısında çok kayıp verdik.

Liderimizin şehitliği başka bir organizasyonda yaşansaydı bu çökerdi ama ayaktayız çünkü umudumuz var. Halkın desteği ve Allah'ın yardımıyla olacak. Biz aynı gemideyiz ve 2006'da kazandığımız gibi kazanacağız.

 Nasrallah'ın pozisyonlarından zerre kadar sapmayacağız.  Alternatif planlarımız da mevcut.

Evet bize darbe vurdular ama acılara rağmen yolumuza devam edeceğiz. Allah'ın bize vereceği zafer ne zaman olacak bilmiyoruz ancak biz sabredeceğiz. Sayın Nasrallah'ın bize öğrettiği bir yol var. O yol devam edecek. Hizbullah hedefleri yolunda ilerleyecek. Olaylara, bölgemize hakimiz. Meydanda hazırız, düşmanla savaşacağız, meydandan asla çekilmeyeceğiz. Bütün ihtimallere hazırız.

İsrail kara savaşı başlatırsa direniş güçlerimiz hazırdır. Onlara karadan cevap vereceğiz. İsrail direniş ve halkın arasını açmak istiyor. Elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Bütün alternatif kadromuz kaybedilenlerin yerine geçiyor. İsrail bizim askeri gücümüzü asla bitiremez, açıklamalar sadece hayal. "