İşgal rejimi yaklaşık bir yıldır, okul, hastane, sivil binalar ve yerinden edilenlerin çadırları dahil olmak üzere saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nde halk büyük zorluklara rağmen yaşam mücadelesi veriyor.

Gazzeli 3 yaşındaki Cihad Yusuf da yerinden edilenlerin sayısının 2 milyona ulaştığı, 2,3 milyon nüfuslu Gazze Şeridi'nde çektiği acılarla yaşam mücadelesi veren Filistinlilerden biri.

Annesiyle birlikte temel ihtiyaçların dahi zor bulunduğu bir çadırda yaşayan minik Yusuf, 9 Eylül'de işgal ordusunun "güvenli olduğunu iddia ettiği" ve yerinden edilen Filistinlilerin çadırlarının bulunduğu El-Mevasi bölgesine düzenlediği saldırıda yaralandı ve birçok uzvu ampüte edildi.

Yaralandığı saldırının ardından artık eskisi gibi olmayan Filistinli çocuk, yatağında acı içinde çığlıklar atıyor, içine kapandı, kimseyi görmek ve yanında annesinden başka bir kişi istemiyor.

Yusuf'un ailesi, Gazze'deki imkanların yetersizliği nedeniyle şiddetli ağrılarla mücadele eden çocuğun başka bir yerde tedavi edilmesi için uğraş veriyor.

Şiddetli ağrılardan mustarip 3 yaşındaki Filistinli Yusuf ise kesilen ayaklarına bakıp, "Nereye gittiler, arkadaşlarımla nasıl oynayacağım?" diyerek ağlıyor.

Acılı anne May Yusuf, evladının çektiği acıları biraz olsun dindirmek için bir an bile yanından ayrılmıyor.

Anne Yusuf,  yaptığı açıklamada, "İsrail'in Han Yunus'taki Mevasi bölgesine düzenlediği saldırıda babası yaralandı. Cihad bir bacağını tamamen kaybetti, diğerinin de bir kısmını. Elinden de 3 parmağı ampüte ettiler." dedi.

"İsrail gece saldırdı ve bizleri uyurken hedef aldı"
May Yusuf, işgal insanları uykularında hedef aldığını vurgulayarak "İsrail gece saldırdı ve bizleri uyurken hedef aldı." ifadesini kullandı.

Filistinli anne, "Evladım sadece fiziki değil, ruhen de yaralı durumda. Yanında kimsenin oturmasını kabul etmiyor, çektiği acılardan dolayı bütün gece uyanık kalıyor ve sürekli ağlıyor." şeklinde konuştu.

Küçük Yusuf'un içinde bulunduğu durumu dahi anlayamadığına işaret eden May, "Her zaman benden ayaklarını istiyor çünkü eskisi gibi kalkıp oyun oynamak istiyor." dedi.

Anne Yusuf, işgal rejimin Gazze Şeridi'ne dayattığı abluka ve tıbbi malzeme eksikliğinden dolayı, bandaj dahi bulunmadığına vurgu yaparak, oğlunun tedavi için Gazze Şeridi dışına çıkmasını ümit ettiğini dile getirdi.

AA