HÜSEYİN GİZLİ

Hizbullah ile işgalci rejim arasında artan gerginliğin ardından, Avrupa Birliği Havacılık Emniyeti Ajansı önemli bir bildiri yayınladı. 

Yayınlanan bildiride, “hava saldırılarının genel olarak yoğunlaşması ve güvenlik durumunun kötüleşmesi” gerekçesiyle , 31 Ekim’e kadar “Lübnan ve İsrail hava sahalarında hiçbir uçuş seviyesinde operasyon yapılmaması” yönünde resmi bir tavsiye yer aldı.

 İşgalci rejim hava sahasının kapatıldığını ve Avrupa'ya yönelik uçuşların kasım ayına kadar iptal edildiği duyurdu. 

Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı (EASA), dün yayınladığı Çatışma Bölgesi Bilgi Bülteni'nde (CZIB) şu ifadelere yer verdi:

"Avrupa Komisyonu ve Avrupa Birliği Havacılık Emniyeti Ajansı (EASA), İsrail ile Hizbullah arasındaki son dönemdeki askeri hareketliliğin ardından Orta Doğu'daki durumu ve bunun sivil havacılık üzerindeki etkisini yakından izliyor. Bu bağlamda, Avrupa Komisyonu ve EASA, Lübnan ve İsrail hava sahalarında tüm uçuş seviyelerinde faaliyet göstermemeyi öneren bültenler yayınlamaya karar verdi. Öneri 31 Ekim 2024'e kadar geçerli olup, revize edilen değerlendirmeye bağlı olarak daha erken gözden geçirilebilir ve uyarlanabilir veya geri çekilebilir."