6 Şubat 2023 depreminde hasar gören Gülistan Caddesi’ndeki bir binanın yıkım süreci dört gün önce başlamasına rağmen, yıkım takviminin belirsizliği nedeniyle esnafın mağdur olduğunu belirten Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, Gülistan Caddesi esnafını dinleyerek yetkililere mağduriyetin bir an önce giderilmesi çağrısında bulundu.

Esnafın mağduriyetini dinledikten sonra açıklamada bulunan Çiftçi, şu ifadeleri kullandı:

"Burada 40-50 tane esnafımız mağdur durumda. Biz Kentsel Dönüşüm Müdürlüğüne gittik. İki vardiya ile çalışılmasını teklif ettik. Müdür ve yüklenici firma kabul ederek iki vardiya çalışacaklarını söyledi. Ancak görüyoruz ki iki vardiya çalışılmıyor ve yıkım çok ağır devam ediyor. Esnafların Belediye Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü ve yıkımı gerçekleştiren müteahhitten beklentileri daha fazla mağdur olmadan bir an önce yıkımı bitirmeleri ve dükkânlarını açabilmeleridir."

Gördükleri kadarıyla yüklenici firmanın ve belediyenin esnaflara verdikleri taahhütleri yerine getirmediklerini belirten Çiftçi, beklentiler ile ilgili esnafları hayal kırıklığına uğratıldığını ifade etti.

Esnafın mağdur durumda olduğunu ve bu mağduriyetin ne zaman biteceğini ile ilgili belirsizlik içerisinde olduklarını söyleyen Çitçi, ayrıca bazı basın organlarında Gülistan Caddesi'nin tamamen kapatıldığına dair çıkan haberlerin de esnafın işlerini olumsuz etkilediğini belirtti.

Gülistan Caddesi'nin açık olduğunu ve sadece yıkımın gerçekleştirildiği binanın çevresindeki dükkânların kapalı olduğunun altını çizen Çiftçi, "Diğer esnafımız açık, ancak bu yanlış haber, esnafımızın mağduriyetine tuz biber oldu. Esnaf ve vatandaşlar, bir an önce bu sorunun çözüme kavuşmasını bekliyor." dedi. (İLKHA)