Ülkede meydana gelebilecek acil durum, afet ve olağan dışı durumlarda müdahale ekiplerine etkin ve hızlı destek sağlamak amacıyla, Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görev yapan gönüllü öğretmen ve personelden oluşan 27 kişilik Malatya MEB AKUB ekibi akreditasyon sınavını başarıyla tamamlayarak hafif arama kurtarma ekibi olarak akredite oldu.  

Malatya MEB AKUB ekibi, Ankara AFAD Başkanlığı tarafından düzenlenen eğitimler sonucunda Türkiye’de 5’inci bölgede ise birinci akredite olan MEB AKUB ekibi olma özelliği taşıyarak, olası afet ve acil durumlarda profesyonel müdahale ekibi olarak görev alacak. Bu akreditasyon, ekibin afet bölgesinde arama kurtarma çalışmalarını etkili ve koordineli bir şekilde yürütebilme yetkinliğine sahip olduğunu gösterdi.

6 Şubat depremlerinde sahada aktif olarak görev alan ekip, AFAD koordinesinde enkazda arama-kurtarma çalışmalarına da katıldı. Ayrıca lojistik destek, çadır kurma, depremden etkilenen çocuklarımızın afet sonrasında normal hayata hızlı bir şekilde dönebilmelerine katkı sağlayacak psikososyal destek çalışmalarında bulundu.  

İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, “Malatya MEB AKUB ekibimizin, Ankara AFAD Başkanlığı tarafından düzenlenen eğitim süreçlerini başarıyla tamamlayarak, Türkiye genelinde 5’inci ve bölgemizde birinci sırada akredite olmasından dolayı büyük bir gurur ve mutluluk duymaktayız. Bu önemli başarı, ekibimizin afet ve acil durumlara hazırlık konusunda ne denli donanımlı ve yetkin olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur.  Bu başarı ile ekibimiz afet ve acil durumlarda üstleneceği görevlerde bölge halkına ve ülkemize önemli katkılar sağlayacaktır. Ekibimizi tebrik eder, başarılarının devamını dilerim.” dedi. (İLKHA)