HAMZA DURMAZ-    İran Air, katil rejim israilin Güney Beyrut'taki hava saldırılarını sürdürmesi nedeniyle ıçuşlarını iptal etti.

Tesnim haber ajansı haberii "İran Air, Beyrut'a olan tüm uçuşlarını ikinci bir duyuruya kadar iptal etti" şeklinde duyurdu. 

Lübnan'ın resmi haber ajansı NNA, İran merkezli 'Qeshm Airlines'a ait uçağın, Beyrut'a inmesi halinde vurulacağı yönünde katil israilden  bir uyarı alındığı konusunda bilgilendirildiğini aktarmıştı.

Lübnan Kamu İşleri ve Ulaştırma Bakanı, Lübnan'ın resmi haber ajansı NNA'ya yaptığı açıklamada, işgal  güçlerinin bir İran uçağının girişine izin verilmemesi konusunda Beyrut'a uyarıda bulunmasının ardından başkent Beyrut'taki Refik El Hariri Havalimanı'na giden bir İran uçağının Lübnan hava sahasına girmemesini istediği haberlerini doğruladı.

NNA da konuya ilişkin haberinde, İran merkezli 'Qeshm Airlines'a ait uçağın, israil  ordusundan başkent Beyrut'a inmesi halinde kargonun vurulacağı yönünde bir uyarı alındığı konusunda kontrol kulesi tarafından bilgilendirildiğini ve uçağın söz konusu uyarı ve bilgilendirme üzerine yeniden başkent Tahran'a geri döndüğünü aktardı.