Kocaeli'de faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelen Sağlam, parti programı ve gündeme ilişkin yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu.

STK buluşmasında bir konuşma gerçekleştiren Sağlam, Filistin meselesiyle alakalı sivil toplum kuruluşlarının eylemlerine ve tepkilerine devam etmesi gerektiğini dile getirdi.

Sağlam, "7 Ekim'den sonra tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde her kesimden insan, katil israile tepki vermek ve Filistin halkının yanında olduğunu göstermek için meydanlardaydı. Ancak geldiğimiz noktada, saldırılar devam etmesine rağmen Filistin'deki ölümler normalleşmeye ve gündemimizden düşmeye başladı. Bu noktada tekrar meydanlara inmemiz, daha güçlü tepki vermemiz ve Filistin halkına direnişlerinde yanlarında olduğumuzun mesajını vermemiz gerekiyor. Bu konuda da siyasilere ve sivil toplum kuruluşlarına büyük görev düşmektedir." dedi.

Katliama katılan çifte vatandaşlık sahibi işgalcilerin Türkiye'de yargılanmasıyla alakalı TBMM'ye sundukları kanun teklifi konusunda da bilgilendirme yapan Sağlam, "Türkiye'de ikamet eden hem Türkiye pasaportu hem israil pasaportu taşıyan çifte vatandaşların Filistin'de işlenen soykırıma iştirak ederek hiçbir şey olmamış gibi tekrar Türkiye'ye dönerek günlük yaşamlarına devam etmesi bizim açımızdan, Türkiye için utanılacak bir durumdur. TBMM'ye sunduğumuz kanun teklifiyle bu durumun önüne geçmek istiyoruz. Soykırıma iştirak eden bu kişileri yargı makamları tespit etsin ve haklarında soruşturma başlatılsın istiyoruz. Soruşturma sonucu eğer bu kişiler gerçekten soykırıma iştirak etmişlerse bunların vatandaşlıkları iptal edilsin, mal varlıklarına el konulsun istiyoruz. Bu yasa teklifinin israil ve yandaşlarını ciddi olarak rahatsız ettiğini biliyoruz. Ancak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan bir kişinin de bu soykırıma iştirak etmesini Türkiye açısından bir ayıp olarak görüyoruz." dedi. 

STK temsilcilerinin de konuya ilişkin görüşlerini ifade etmelerinin ardından buluşma sona erdi. (İLKHA)