Hüseyin Aydemir

Hizbullah, Hasan Nasrallah'ın şehadetine ilişkin resmi Telegram kanalında bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, Nasrallah'ın şehadetine rağmen direnişin, "Düşmanla ve Gazze ile Filistin’e destek yolunu ve Lübnan’ı ve onurlu halkını savunma konusundaki mücadelesini sürdüreceği" vurgulandı.

Hizbullah açıklaması şöyle:

"O halde, dünya hayatını verip ahireti almak isteyenler Allah yolunda savaşsınlar. Kim Allah yolunda savaşır da öldürülür veya galip gelirse biz ona yakında büyük bir mükâfat vereceğiz.'

Direnişin Saygıdeğeri, Sadık Kul, Rabbine ve rızasına şehit olarak kavuştu… Büyük bir lider, cesur, hikmet sahibi, imanlı ve derin bir bakış açısına sahip bir kahraman… Peygamberlerin ve şehitlerin kervanına katılmıştır. 

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah, ebedi şehit arkadaşlarıyla birlikte, 1992’de İslami Direniş'in şehitlerinin liderini takiben yaklaşık otuz yıl süren bu kutlu mücadelede, onlara önderlik etmiş; 2000 yılında Lübnan’ın kurtuluşundan, 2006’daki ilahi zaferine kadar ve şeref ve fedakârlık savaşlarının tümüne kadar onları başarıdan başarıya taşımıştır. Nihayet Filistin, Gazze ve mazlum Filistin halkı için destekle dolu bir mücadeleye yönelmiştir.

Şehit olan Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah’a, Kudüs ve Filistin yolunda, en değerli dileklerini ve imanın en yüksek mertebelerini gerçekleştirerek şehit olmuştur. Ayrıca, hain siyonist saldırı sonucunda, temiz ve kutsal yolculuğuna katılan şehit arkadaşlarını anarak taziyelerimizi sunuyoruz.

Hizbullah liderliği, en yüksek, en kutsal ve en değerli şehide, şehitlerin ve fedakarlıklarıyla dolu olan bu yolda devam etmeyi taahhüt etmektedir. Düşmanla ve Gazze ile Filistin’e destek yolunu ve Lübnan’ı ve onurlu halkını savunma konusundaki mücadelemizi sürdüreceğiz.

Şerefli mücahitler ve zaferle dolu İslami Direniş kahramanları, sizler şehidin emanetisiniz, sizler onun güçlü kalkanı ve fedakârlık ve kahramanlık tacının en değerli parıltısısınız. Sayın liderimiz, düşünceleri, ruhu ve kutsal yolu ile halen aramızdadır. Sizler, direniş ve fedakârlık yolunda, zafer için taahhüt etmiş olduğumuz yola devam edeceksiniz."