Hamas'tan yapılan açıklamada, Netanyahu'nun Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'ndaki konuşma kınanarak, "Savaş suçlusu Netanyahu, küresel kamuoyunu küçümsemeye devam ediyor ve Gazze Şeridi'ndeki savunmasız sivillere karşı yürüttüğü imha kampanyasını haklı çıkarmak için dayandığı yalanları ve uluslararası basında çıkan haberlere ve araştırmalara, hatta İsrail iç soruşturmalarına göre 7 Ekim'de yaşananlarla ilgili asılsız olduğu kanıtlanan iddiaları tekrarlıyor." denildi.

Konuşmasında "bölge halklarına yönelik saldırıyı genişletmeye devam etme konusundaki ısrarını vurgulayan" katil Netanyahu'nun, uluslararası barış ve güvenliğe yönelik açık bir tehdit oluşturduğu vurgulandı.

Katil Netanyahu'nun yardımların Gazze'ye girmesine izin verdiği yönündeki iddialarının "açık yalan politikasının devamı" olarak nitelendirildiği açıklamada, "İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki sivillere karşı işlediği aç bırakma suçunun uluslararası raporlarla kanıtlandığı ve belgelendiği" kaydedildi.

Açıklamada, katil Netanyahu'nun kürsüye çıkmasının hemen ardından dünyanın birçok ülkesinden delegasyonun BM toplantı salonundan çekilmesinden övgüyle söz edildi.

AA