Dünya Sağlık Örgütü Sözcüsü Margaret Harris, yaralı sayısının sürekli arttığı Lübnan'da sağlık sisteminin büyük zorluklarla karşı karşıya olduğunu, can kayıplarının, bilinenin çok ötesinde olduğunu söyledi

Harris, elde ettikleri son verilere göre Lübnan'da 700'den fazla kişinin hayatını kaybettiğini ve 5 binden fazla kişinin yaralandığını belirterek, "Sağlık sistemi gerçekten bunalmış durumda. Bu rakamlar, beklenen veya planlanan her şeyin çok ötesinde" ifadelerini kullandı.

Sözcü Harris, olası saldırı ve toplu kayıplara hazırlanmak için Lübnan'daki sağlık yetkilileriyle çalışmalar yürüttüklerini ancak hiçbir senaryoda bu düzeyde saldırı, ölüm ve yaralanma beklemediklerini kaydetti.

Harris, yaralanma ve ölümlerin sağlık sisteminin başa çıkması beklenenden çok daha fazla olduğunu, süren saldırılar neticesinde birçok sağlık tesisinin hizmet vermeyi durdurduğunu ifade ederek, "Lübnan'ın güneyindeki 11 sağlık tesisi kapandı. Ülkenin geri kalanında 26 tesis daha artık hizmet vermiyor. Sadece 16 Eylül'den bu yana sağlık hizmetlerine yönelik 24 saldırıyı doğruladık. Bazıları hastanelere ve bazıları ise ambulanslara yönelik. Bu saldırılarda 27 kişi öldü ve 55 kişi de yaralandı." dedi.

Harris, Lübnan'daki elektronik cihaz patlamalarında yaralananların zaten hastaneleri doldurmuş durumda olduğunu söyledi. (İLKHA)