Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Asayiş Basın Bilgilendirme Toplantısında basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Toplantıya İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mücahit Avkıran ve İl Emniyet Müdürü Erdem Bildirici de eşlik etti.

Şanlıurfa’da asayiş, güvenlik, huzur ve trafik düzeninin sağlanması noktasında önemli çalışmaların yapıldığını açıklayan Vali Şıldak, uyuşturucuyla mücadele noktasında önemli mesafe kat edildiğini verilerle duyurdu.

“Vatandaşlarımızın sıkıntı olarak ifade ettiği konuların çözülmesi için adımlar atacağız”

Vatandaşların sıkça yakınmada bulundukları konulara temas eden Vali Şıldak, "İl merkezimizde vatandaşlarımızın sıkça bize çeşitli mecralardan ulaşarak yakınmada bulundukları bazı konular var. Bunlar, silah atılması, yüksek sesle araçların çevreye verdiği rahatsızlık, bazı araçların motorlarının yarış yapması, belirli noktalarda havai fişek atılması ya da bazı park ve sokaklarda uyuşturucu madde satışının yoğunlaşması gibi asayiş sorunlarıdır. Zamanla bu konular, vatandaşlarımız tarafından bizlere iletilmiştir. Geçtiğimiz hafta bu sorunlarla ilgili bir çalışma yaptık. Çalışma kapsamında, il merkezindeki üç ilçemizde kaymakamlarımız, ilçe emniyet müdürlerimiz, polis merkezi amirlerimiz, muhtarlarımız, okul müdürlerimiz, cami imamlarımız ve esnafla görüşülerek ilçedeki vatandaşlarımızın günlük hayatını olumsuz etkileyen bu sorunlar mahalle mahalle, sokak sokak tespit edildi. Bu tespitleri, İl Emniyet Müdürümüz başkanlığında emniyet personelimizle birlikte bir toplantıda müzakere ettik, istişare ettik. Hem ilçe hem il ekiplerimizin daha sıkı müdahalesi ve kontrolüyle, vatandaşlarımızın sıkıntı olarak ifade ettiği bu konuların çözülmesi için adımlar atacağız. Trafik sorunları da bu çalışma kapsamında ele alındı ve daha etkili bir uygulama süreci başlatmış olacağız. Bu önemli bir çalışma oldu.” dedi.

“İhbarların gerçek olması, gerçek olaylara dayalı olması gerekiyor”

112 hattına gelen ihbarların önemli bir bölümünün ‘asılsız’ çıktığına dikkat çeken Vali Şıldak, “Ayrıca, buradan vatandaşlarımıza şu duyuruyu yapmak istiyoruz: 112 hattına ve polisimize çok sayıda ihbar geliyor. Ancak üzülerek belirtmek istiyorum ki, bu ihbarların önemli bir bölümü, ekiplerimiz olay yerine intikal ettiğinde asılsız çıkıyor. Sadece keyfi olarak polisi bir noktaya yönlendirmek ve zamanını boşa harcamak, çok yanlış bir davranıştır. Biz, suç işlenen veya şüphe duyulan durumlarda 112’yi aramalarını ve ihbar etmelerini vatandaşlarımıza sık sık hatırlatıyoruz. Ancak bu ihbarların gerçek olması, gerçek olaylara dayalı olması gerekiyor. Asılsız ihbarlar, polisimizin zamanını boşa harcamakta ve başka bir yerdeki olaya müdahalesini engelleyebilmektedir. Bu konuda vatandaşlarımızı, basın aracılığıyla uyarıyoruz." diye konuştu. (İLKHA)