MEHMET BOZDAŞ - İşgalci bakanlar Hizbullah ile olası ateşkese karşı çıkıyor.

New York'taki müzakerelere katılan kaynaklar Lübnanlı MTV kanalına şunları söyledi: "Diplomatik çabalar ilerliyor. Lübnan ile israil arasında yakın zamanda ateşkesin sağlanmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı

Müzakerelere atıfta bulunan kaynaklar Sky News'e Arapça şunları söyledi: "Fikirler ve tartışmalar var ama şu ana kadar bir sonuç yok. Tartışmalar sadece Lübnan'la ilgili değil, Gazze'yi de içeriyor. Müzakereler uluslararası düzeyde yürütülüyor. Hizbullah hâlâ devam ediyor ve pozisyonuna sadık kalıyor; Lübnan ile Gazze arasında bir ayrım yok."

İşgal Hükümetindeki üst düzey yetkililer ise: "İsrail'in ateşkes için kendine has koşulları var. Nasrallah'ın bunu kabul etmesi pek mümkün görünmüyor."
 

"Hizbullah'ı ezin"
Öte yandan bazı işgalci sözde yetkililerden farklı sesler çıkıyor ve herhangi bir yatıştırmaya karşı çıktıklarını belirtiyorlar. Aşırılık yanlısı işgalcilerin sözde Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, "ateşkesten yalnızca Hizbullah'ın yararlanacağını" değerlendirerek, hükümete ateşkesin düzelmesine izin vermemesi çağrısında bulundu.

İşgal ordusu, Bekaa (doğu Lübnan) ve güneydeki bölgeleri hedef alan şiddetli baskınlara atıfta bulunarak, "son saatlerde silah depoları ve fırlatılmaya hazır fırlatıcılar da dahil olmak üzere 75 Hizbullah hedefine saldırdığını" duyurdu.

Ateşkes görüşmeleri konuşulurken "İsrail" medyası: Akka bölgesine yoğun bombardıman yapıldığını bildirdi.