HAMZA DURMAZ-     Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya ve Belarus'a saldırı olması durumunda Moskova'nın nükleer silah kullanma hakkını saklı tuttuğunu söyledi.

Putin, "Rusya'ya karşı bir saldırı durumunda, düşmanın konvansiyonel silahlarla egemenliğimize kritik bir tehdit oluşturması durumunda nükleer silah kullanma hakkımızı saklı tutuyoruz." dedi.

Rusya lideri Putin, Rus finans kuruluşlarına yönelik hasmane eylemlerin ardından Rus dış ticaretinde Batılı ülkelerin 'toksik' para birimleriyle yapılan ödemelerin payını yarı yarıya azaltıp rublenin payını artırdıklarını söyledi.

Putin şöyle konuştu;

"Geçen sene Rusya'nın ihracatında Batı'nın toksik para birimleriyle yapılan ödemelerin payı yarı yarıya azalırken rublenin payı arttı ve yüzde 40'a yaklaşıyor. Ulusal para birimleriyle ödemelerin payı ise 2021-2023 döneminde 3 kat artarak yüzde 39'a, ithalatta rubleyle ödemelerin payı da %2 artışla yüzde 30'a çıktı. Bu yönde çalışmaya devam ediyoruz. Yabancı ortaklarımızla beraber uluslararası para birimlerini daha geniş şekilde kullanmayı, ödemeleri takasla ödeme sistemleri üzerinden yapmayı planlıyoruz."