MEHMET BOZDAŞ -  İşgal ordusundan yapılan açıklamada, durum değerlendirmesi sonucu yedek askerlerden oluşan 2 tugayın işgal topraklarının kuzeyine "operasyonel görevler için" göreve çağırıldığı belirtildi.

Bu adamın "Hizbullah ile mücadeleye devam edilmesi ve yerinden edilen İsraillilerin evlerine dönüşü için gerekli şartların oluşturulmasını sağlayacağı" ileri sürüldü.

Lübnan'a olası kara saldırısı gündemdeyken işgal ordusunun yedek askerlerden oluşan 2 tugayı ülkenin kuzeyinde göreve çağırması dikkati çekti.

İşgal ordusu Kuzey Komutanlığı Komutanı Ori Gordin, Hizbullah ile yaşanan çatışmalarda "yeni bir aşamaya girdiklerini" savunarak Lübnan'a olası kara saldırısı için hazırlıklı olmaları gerektiğini söylemişti.

Olası bir kara harekatı içinde Hizbullah bazı hazırlıklar yaptığı iddia edildi.

İşgal medyasından Haaretz Gazetesine göre katil israil ordusu, "Suriye, Irak, Yemen'den yaklaşık 40 bin kişinin Golan'a gelişini takip etti. Nasrallah'ın savaş çağrısını bekliyorlar." ifadesini kullandı.

El Arabi el Cedid'e göre Iraklı silahlı gruplar, katil israil ordusunun güney Lübnan'a olası bir kara operasyonu durumunda Hizbullah'ı desteklemek için doğrudan çatışmaya girmeyi kabul ettiğini açıklamıştı.