SİÜ'den Prof. Dr. Cafer Saka, Prof. Dr. Ali Akgül, Prof. Dr. Orhan Baytar, Doç. Dr. M. Raşit Atelge ve Doç. Dr. Melih Kuncan, söz konusu listede yer alarak üniversitenin akademik başarısını bir kez daha taçlandırdı.

Stanford Üniversitesi'nin Elsevier Veri Deposu tarafından "kariyer boyu etki" ve "yıllık etki” adıyla iki kategori altında sıralanan listede, akademisyenlerin nitelikli yayın sayısı, yayınların yer aldığı derginin etkisi, patent sayısı, atıf sayısı, h-indeks, hm-indeks, makale sayısı ve atıf alan makale sayısı gibi uluslararası ölçütler kullanıldı.

Bu bağlamda SİÜ öğretim üyelerinin alanları şu şekilde belirlendi: Prof. Dr. Cafer Saka “Enerji” alanında, Prof. Dr. Ali Akgül “Uygulamalı Matematik” alanında, Prof. Dr. Orhan Baytar “Enerji” alanında, Doç. Dr. M. Raşit Atelge “Enerji” alanında ve Doç. Dr. Melih Kuncan “Ağ ve Telekomünikasyon” alanında listeye girdi.

Rektör Prof. Dr. Nihat Şındak, üniversitenin akademik başarılarına bir yenisinin eklenmiş olmasından dolayı sevinç duyduğunu belirterek, "Üniversitemizin dünya çapında tanınan bilim insanlarına ev sahipliği yapmasından memnuniyet duyuyor ve başarının tesadüf olmadığını biliyoruz. Özveri ile çalışan tüm akademisyenlerimizi gönülden desteklemeye devam edeceğiz. Bu vesile ile ‘Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları’ listesinde yer alan öğretim üyelerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

SİÜ öğretim üyeleri ise Rektör Prof. Dr. Nihat Şındak başta olmak üzere üniversite üst yönetimine teşekkür ederek, huzurlu bir ortamda çalışmanın üretkenliklerini artırdığını ifade ettiler. (İLKHA)