İşgal rejiminin Filistin'e yönelik saldırıları karşısında yapılan boykot çağrılarına duyarsız kalmayan esnaftan Süleyman Gündüz, Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesindeki işyerinde işgal rejimi ve destekçilerinin ürünlerini bulundurmuyor.

Merkez Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesinde bakkal dükkânı işleten esnaf Süleyman Gündüz, boykota başladığı 7 ekimden bu yana işgal rejimi ve destekçilerinin ürünlerini raflarında bulundurmamak için mücadele verdiğini, bu süreçte kendisine daha önce dolap vermeyen dağıtıcı firmaların farklı şekillerde teklifler getirdiğini, fakat söz konusu teklifleri reddettiğini belirterek boykot kararlılığını sonuna kadar sürdüreceğine vurgu yaptı.

"Tepkinin çoğunu içimizde yaşayan israil destekçilerinden alıyorum"

Boykot kararından dolayı bazı müşterilerini kaybetmesine rağmen ticari cirosunun olağanın üstünde arttığına dikkat çeken Gündüz, ticaretinin aksamasından endişe duyan esnaf arkadaşlarına "rızkı veren Allah'tır" hatırlatmasında bulundu.

7 ekimden bu yana boykot kararı aldığını belirten esnaf Gündüz, "israile ait herhangi bir ürünü ne dükkanımızda ne de başka bir yerde almamaya çalışıyoruz. Bunun yanında elimizden geldiğince arkadaş ve komşularımızı da uyarmaya çalışıyoruz. Bu süreçte olumlu-olumsuz sonuçlar da alabiliyoruz. Elimizden geleni yapmaya çalışacağız, savaş bitse de bitmese de sonuna kadar gideceğiz." dedi.

Boykot sürecinde müşterilerinin verdiği tepkiyi de paylaşan Gündüz, "Bu duruma müşterilerimden memnun kalanlar da kalmayanlar da israil yandaşı olanlar da var, bunu unutmamak lazım. Diyarbakır'da sadece Müslümanlar yaşamıyor, içimizde israil yandaşı olanlar da var. Nitekim tepkinin çoğunu da onlardan alıyoruz. Bazı müşterilerimizde boykot ürünün satılmamasına şaşırmakla beraber 'Allah razı olsun' diyor. İşte o 'Allah razı olsun' ifadesi hem dünya hem ahiret için bize yeterlidir." ifadelerini kullandı.

"Daha önce dolap getirmeyen firmalar 2-3 dolap verme teklifinde bulundu, reddettim"

Boykot sürecinin ilk döneminde ticaretinin etkilenmediğini, hatta normal cirosunun 3'te bir oranında arttığını sözlerine ekleyen Gündüz, firmaların kendisine getirdiği tekliflerden söz ederken rızık endişesi taşıyarak boykot sürecine katılamayanlar için şunları söyledi:

"Bazı firmalar geldi; 'iskontomuz var' diyenler, daha önce dolap getirmeyen firmalardan 2-3 dolap verme teklifinde bulunanlar olduysa da kesinlikle kabul etmedik."

Gündüz, "Allah defalarca kez 'rızkınızın kefili benim' demesine ve şeytanın sadece bir kez 'hayır, aç kalacaksınız' rağmen nefsine yenik düşenler var. İnsanımızda eksik olan imandır. O imanı tamamladıklarında fark edecekler." şeklinde konuştu. (İLKHA)