Geçtiğimiz aylarda Malatya, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Adıyaman’a giderek Yeşilay’ın deprem bölgesindeki psikososyal destek hizmetlerini yerinde takip eden Yeşilay Genel Başkanı Doç. Dr. Mehmet Dinç’in durağı bu kez Şanlıurfa oldu.

Dinç, Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak ile birlikte Şanlıurfa Yeşilay Danışmanlık Merkezi'nde (YEDAM) gazetecilerle bir araya geldi.

YEDAM’ların ve Diyarbakır’da bulunan Yeşilay Rehabilitasyon Merkezi'nin de bu süreçte önemli rol oynadığını belirten Yeşilay Genel Başkanı Dinç, Yeşilay’ın uzman kadrosuyla ihtiyacı olan tüm vatandaşlara ücretsiz psikososyal destek vermeye hazır olduğunu belirtti.

“Yaralarımızı sarmaya devam edeceğiz”

Dinç, açıklamasında şunları ifade etti:

“Deprem sonrası zorluklarla mücadelede devletimizin, yerel yöneticilerimizin ve milletimizin desteğiyle çalışıyoruz. Yeşilay olarak toplum sağlığına katkı sağlamak bizim görevimiz. 6 Şubat’taki büyük afetin hemen ardından sahaya inerek tüm gücümüzle destek verdik. Afetler ve bağımlılıklar arasında bir ilişki olduğunu biliyoruz. Toplumsal travmalar kişileri bağımlılıklara karşı daha savunmasız hâle getirebiliyor. Bu nedenle 12 Şubat 2023’ten itibaren 444 98 01 numaralı hattımız üzerinden ücretsiz psikolojik ilk yardım sunuyoruz ve bugüne dek 15 binden fazla çağrı aldık. Depremden etkilenen tüm vatandaşlarımızın yanındayız ve bütün imkânlarımızla hizmetindeyiz. Ülkemizin dört bir yanından psikologlarımız ve sosyal hizmet uzmanlarımız, geçici görevle bölgeye geldiler. Rehabilitasyon çalışmalarının sürdürülebilirliği bizim için çok önemli. İlk günden beri gösterdiğimiz birlik ve beraberlik ruhuyla, yaralarımızı sarmaya devam edeceğiz.”

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak da kentteki bağımlılıkla mücadele kapsamında icra edilen faaliyetlerden bahsetti. (İLKHA)