Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın görüşmeleriyle iki partinin birleşme müzakereleri devam ediyor.

Halk TV'de katıldığı canlı yayın programında konuşan Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, partilerin birleşme görüşmelerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Her türlü fedakarlığa hazır olduklarını fakat DEVA Partisi'nin birleşmeye hazır olmadığını söyleyen Davutoğlu, "Biz birleşelim diye teklif götürdüm. Gelecek Partisi olarak kalırsa isim Babacan başkan oldun, DEVA Partisi kalırsa isim Davutoğlu genel başkan olsun dedim" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

'BEN BİRLEŞMEYİ TERCİH EDERİM'
"Dün gece aradı Sayın Babacan, onların parti kurullarında birleşme gündemi olmaksızın bir grup kurma yönünde bir karar çıkmış, saygı duyarım. Ben birleşmeyi tercih ederim çünkü organik olarak Türkiye'nin şu anda kaybedecek vakti yok, bir an önce birleşilmesi lazım. TBMM'de grubu olmayan, benzer ilkeleri savunan bütün partilerin ortak bir grup oluşturması... Yani DEVA ile Gelecek birleşir ve Saadet Partisi, Yeniden Refah Partisi ve Demokrat Parti ve isteyen başka bağımsız milletvekilleriyle takriben 40-45 kişilik bir grup oluşturulabilir. Bu DEVA - Gelecek birleşmesine engel değil, DEVA - Gelecek birleşmesi de bunun ön şartı değil ama bizim birleşmemiz çok organik. Birleşmeye dair her opsiyona 'evet' diyoruz. Yeter ki Meclis'te AK Parti - CHP kutuplaşması karşısında bir merkez sağ ihtiyacı karşılansın."