HİLAL HİKMET YEŞİLBUDAK

Bu sabah Hizbullah, Tel Aviv'in banliyölerindeki Mossad karargâhını Kadir 1 balistik füzesiyle hedef aldı.

Direniş, yaptığı açıklamada hedeflenen karargâhın direniş liderlerine suikast düzenlenmesinden ve çağrı cihazları ile telsizlerinin patlatılmasından sorumlu olduğunu bildirdi.

El Meyadin TV, Kadir 1 füzesinin bu savaşta ilk kez kullanılan uzun menzilli bir füze olduğunu belirterek, işgal saldırganlığının güney banliyölerine doğru genişlemesinin ardından Hizbullah'ın dengeyi yeniden sağladığını söyledi.

İşgal medyası bu sabah Tel Aviv'de sirenlerin çaldığını bildirdi ve orta bölgedeki Şaron ve Gush Dan'de duyulan patlama seslerine işaret etti.

Ayrıca hedef almanın ardından Ben Gurion Havalimanı'nda hava trafiği de durduruldu. İşgal başbakanı Binyamin Netanyahu, işgal rejimi merkezinin bombalanmasının ardından bugün yapılması planlanan New York seyahatinin ertelendiğini duyurdu.

Hizbullah, daha önce işgal altındaki Filistin'in kuzeyindeki "Ilania" üssünü dün gece yarısı bir dizi "Fadi 1" füzesiyle hedef aldığını açıklamıştı.

Direniş, Salı günü yaptığı bir diğer açıklamasında, Hayfa'nın güneyindeki "Atlit" üssünde bulunan Özel Deniz Görevleri Birimi " Şayetet 13" karargâhına İHA'lar aracılığıyla hava saldırısı başlatıldığını duyurdu.

Hizbullah, saldırının karargah subay ve askerlerinin bulunduğu yerleri hedef aldığını belirterek, İHA'ların hedeflerini isabetli şekilde vurduğunu vurguladı.

" Şayetet 13" biriminin, siyonist donanmasının seçkin biriminin yanı sıra siyonist işgalinin "ordusunda" ilk seviye birimlerden biri ve "ordu"da temel bir keşif birimi olduğu belirtiliyor.