İnşaatın bitme aşamasına geldiği merkezin çalışmalarını takip eden Prof. Dr. Şındak'a, üniversitenin üst yönetimi de eşlik etti.

Rektör Şındak, ARIMER projesinin hem akademik hem de fiziki gelişim açısından üniversiteye önemli katkılar sağlayacağını belirtti. Projenin planlanan takvime uygun bir şekilde devam ettiğini vurgulayan Prof. Dr. Şındak, merkezin özellikle arıcılık alanında Türkiye genelinde önemli bir rol oynayacağını ifade etti.

Rektör Şındak, "ARIMER ile ileri teknolojiye sahip bir araştırma merkezi kuruluyor. Bu merkez, arıcılık alanında özellikle Siirt'in Pervari balı konusunda önemli çalışmalar yapacak. Siirt, Türkiye'deki bal üretiminde ilk 10'da yer alıyor ve bu merkez ile birlikte ar-ge faaliyetleri, inovatif ürünlerin geliştirilmesine katkı sağlayacak. Üniversitemizin araştırma ve geliştirme kapasitesi önemli ölçüde artacak, ARIMER gelecekte önemli bilimsel çalışmalara da öncülük edecektir." şeklinde konuştu.

Projenin tamamlanmasıyla birlikte ARIMER, Siirt ve Türkiye genelinde bal üretiminde önemli bir araştırma merkezi olmayı hedefliyor. (İLKHA)