HİLAL HİKMET YEŞİLBUDAK

Eski Mossad Başkanı Tamir Pardo, katıldığı Srugim haber programında siyonist israilli esirlerin şu anki durumundan ve siyonist rejimin hezimetinden Gazze kasabı Netenyahu ve savaş kabinesini sorumlu tuttu.

Tamir Pardo, siyonist esirlere ilişkin yaptığı açıklamada 8 Ekim 2023'te tüm Filistinli esirlerin serbest bırakılmasına karşılık siyonist israilli esirlerin geri alınması için Hamas İslamî Direniş Hareketi lideri Yahya Sinvar ile bir anlaşma yapılması gerektiği değerlendirmesinde bulundu.

Pardo, Yahya Sinvar'ın “Sinvar ilk günde hatta kara operasyonu başlamadan bile önce tüm Filistinlileri iade edin, esirlerinizi geri alacaksınız” sözünü hatırlarak  “Yahya Sinvar ile anlaşma yapılmalıydı” dedi.

Siyonist Netanyahu'nun esirlerin tamamının askeri operasyonla kurtarılmasının mümkün olmadığını bildiğini söyleyen Pardo ancak işgalci Netenyahu ve savaş kabinesinin esirlerin öleceğini bile bile intikam politikasını seçtiğine dikkat çekti.

Siyonist israilin Gazze'ye her bir hava saldırısında işgal rejimi esirlerinin ölebileceğini bildiğini söyleyen Pardo, bu durumdan Netenyahu'nun rahatsız olmadığı itirafında bulundu.

Pardo,  işgalci Netenyahu ve ekibinin 'mutlak zafer' açıklamasına da tepki gösterdi. Tüm siyonist yahudilerin bu saçmalığa ikna etmek için kampanya başlatıldığının altını çizdi.