BATMAN - Faizin Türkiye'ye vermiş olduğu zararlara değinen Saadet Partisi Batman İl Başkanı Mehmet Fırat, Türkiye'nin ahlak ve manevi değerlerden uzaklaştığına dikkat çekti.

Fırat, yaptığı açıklamada faiz yüzünden ülkemizin elindeki tüm değerleri yavaş yavaş yitirdiğini belirterek, "Yıllardır faiz düzenin çarkları altında hergün biraz daha ezilen ülkemiz elindeki bütün değerleri yavaş yavaş yitirmeye başlamıştır. Çizilen tabloların artık birer aldatmaca olduğu ortaya çıkmıştır. Holdingler, Müteahhitler, Dolar Zenginleri, Büyük İş adamları, Bankalar, Tefeciler kadar, Emekliler İşçiler, Memurlar, Dul ve Yetimler ve Öğretmenlerinde bu ülkede yaşama hakları vardır. Unutulmamalı ki bu ezilen kesim olmadan öbürleri de olamaz. Çünkü bütün varlıklarını bu insanların sırtından kazanmaktadırlar. Ama maalesef bu gün kimse bunları aklına bile getirmiyor." dedi.

Türkiye büyük bir buhranın içine doğru sürüklenmektedir
Ülkede birbirini boğazlayan bir toplumun yaratıldığına vurgu yapan Fırat, "Devletin trilyonları, haksız kazançlara, rant şebekelerine akarken, bu haksızlıklar karşısında cinnet geçiren ve birbirini boğazlayan bir toplum yaratılmış. Türkiye'de gasp, soygun ve cinayetler sıradan birer olay haline getirilmiştir. Ahlak ve manevi tahribat neticesinde geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz birer suç makinesi haline gelmiş, sokaklarda terör estirmeye devam etmektedir. Ahlak ve Manevi değerlerden uzaklaşan Türkiye büyük bir buhranın içine doğru sürüklenmektedir. Bir ülkeye, Dinsiz bir neslin yetiştirilmesi, beton blokların yapılması, AVM'lerin açılması, Tünellerin kazılması ile Medeniyet gelmez. Medeniyet inançlara sahip çıkmak, hak ve adaleti tesis etmekle ancak gelebilir. Yesribi Medine yapan üstündeki beton bloklar değil Ensar ve Muhacirin kardeşlik değerleridir." ifadelerini kullandı.(Mehmet Mikyas-İLKHA)