MARDİN - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin Mardin Şubesi'nin ev sahipliğinde düzenlemiş olduğu 83. Genel İdare Kurulu büyük bir katılım ile gerçekleştirildi. "Büyümenin Sistematiği", "Nasıl Büyürüz?" konularının ele alındığı toplantıya İçişleri Bakanı Muammer Güler, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz ve MÜSİAD Mardin Şube Başkanı Mehmet Ali Dündar konuşmacı olarak katıldılar.

 

Toplantıya ilişkin kısa bir açıklama yapan MÜSİAD Batman Şube Başkanı Suad Özdemir, İlk gün yapılan ve geniş bir katılımın sağlandığı Çalıştay'ın ardından Genel İdare Kurulu'nun Galasının gerçekleştirildiğini belirtti.

 

Galada katılımcılara hitap eden MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak da, yüzyıllardır dinlerin, dillerin, kültürlerin hoşgörü ile bir arada yaşadığı ve her köşesi tarih kokan, engin hoşgörü şehri Mardin'de, MÜSİAD ailesi olarak, 83. Genel İdare Kurulunu gerçekleştirmenin mutluluğu içerisinde olduklarını ifade etti. Olpak, "25 Ekim'de Çanakkale Şubemizi açtık. Yılın sonuna kadar Afyon, Uşak, Erzincan, Çorum, Manisa ve Sinop açılışlarımızı da gerçekleştireceğimizi müjdeliyorum." dedi.

 

Son iki ayda da, Sektörel sorunlar ve çözüm önerilerinin görüşüldüğü sektör zirveleri gerçekleştirdiklerini anlatan Olpak, şunları söyledi: "Üye sayımızı her geçen gün artırırken, geçtiğimiz günlerde, TOBB tarafından hazırlanan, Türkiye'nin en hızlı büyüyen 100 şirketi araştırmasında, 10 üyemiz, Türkiye'nin en hızlı büyüyen ilk 100 şirketi arasına girmeyi başarmıştır. Bu sayının artması için, üyelerimize, MÜSİAD olarak her türlü desteği vermeye devam edeceğimizi de hatırlatmak isterim. MÜSİAD, ülkemizin gerçek bir fotoğrafıdır. Biz, belirli bir grubu ya da seçkinlik iddiasında olan bir zümreyi değil, milletimizin genelini temsil ediyoruz. Her zaman söylediğimiz gibi üyelerimiz büyüdükçe MÜSİAD, MÜSİAD büyüdükçe de Türkiye büyüyecektir."

 

"Mardin, yabancı turizm için de bir cazibe merkezi haline gelmelidir" Olpak, Mardin'in, ülkenin kenarında bir sınır şehri olmadığını aksine, bölgenin önemli merkezlerinden biri olduğunu, bu bakış açılarının Mardin'i "Daha çok demokrasi, daha çok zenginlik demek" söylemlerinin en önemli örneklerinden biri yaptığını bildirdi.

 

Şahkulubey: "Bölgeye Yatırım Yapan İşadamları Desteklenmeli"
AK Parti Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey ise, sanayinin Marmara bölgesine sıkıştığını, onun için siyasiler olarak bölgeye yatırım yapan işadamlarına destek vermek zorunda olduklarını vurgulayarak, "Çünkü onlar insanlarımıza iş oluyorlar, aş oluyorlar. Siyasiler olarak işadamlarımızın önünde bu yöndeki engelleri kaldırmak zorundayız." diye konuştu.

 

Akdağ: "Bölgede çok büyük sıkıntılar ile mücadele ettik"
Mardin Milletvekili Abdürrahim Akdağ da, bölgede çok büyük sıkıntılar ve zorluklarla mücadele ettiklerini anlatarak, "Kardeşlik duyguları örselenmiş, aidiyet duygusu zayıflatılmış, medeniyet olgusuyla bağları koparılmaya çalışılmış çocuklarının bir kısmı dağa kaçırılmış, bir kısmı evinde ne yapacağını bilmeyen sizi hasretle özleyenlerin diyarına hoş geldiniz. Bizi zorbalara, zalimlere ve ayırmaya çalışanlara direndik. Ara ara gelen ümitler kesintiye, ara ara gelen kahramanlar hıyanete uğradılar. Bir makam uğruna heder edildiler. 12 bin faili meçhulü olan, boşaltılmış 4 bin 500 köyü olan bir olaydan bahsediyoruz." şeklinde konuştu.

 

Çalıştay 'ın değerlendirme oturumuna katılan İçişleri Bakanı Muammer Güler, Çözüm süreciyle Mardin ve bölgeye yatırım talebinde çok ciddi artış olduğunu Mardin'de 181 yeni yatırımcının Organize Sanayi Bölgesi'nde yer talebinde bulunduğunu açıkladı. Güler, Mardin'in 11 yılda 75 kat artışla 2013 kamu yatırımları gerçekleşme oranında ülke genelinde üçüncü sırada yer aldığını belirtti. Bakan Güler Mardin'deki kamu yatırımlarının 2002'deki 9 milyon 400 bin liradan bu yıl bir milyar 458 milyon liraya ulaştığını açıkladı. Konuşmasında eski Mardin'deki kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi veren Muammer Güler, "Dönüşümün tamamlanmasıyla yılda 5 milyon turisti şehre çekmeyi hedefliyoruz" diye konuştu. (İLKHA)