Lübnan Başbakanı Necib Mikati, işgal rejiminin saldırılarına ilişkin yaptığı açıklamada, uluslararası topluma çağrıda bulundu. Mikati, işgalci katillerin saldırıları nedeniyle New York'ta yapılacak Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na gitmekten vazgeçtiğini söyledi. Başbakan, "Şu anda israil'in gerçekleştirdiği katliamları ve yürüttüğü çok yönlü savaşları durdurmaktan daha önemli bir öncelik yok" dedi. Uluslararası toplumu "dehşet verici katliamlar" karşısında net bir tavır almaya ve sivil teknolojik araçların hedef alınmasını önleyecek uluslararası yasalar çıkarmaya çağırdı.

BEYRUT'A DÜZENLENEN HAVA SALDIRISINDA 45 KİŞİ KATLEDİLDİ

İşgalci barbarların başkent Beyrut’un Dahiye bölgesine 20 Eylül'de düzenlediği hava saldırısında katledilenlerin sayısının 45'e yükseldiği bildirildi. Lübnan Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada konuya ilişkin bilgi verildi. Söz konusu saldırıda 8 kişinin daha yaşamını yitirdiğine işaret edilen açıklamada, katledilenlerin sayısının 45'e yükseldiği belirtildi. Açıklamada, saldırıya uğrayan bina ve çevrede enkaz kaldırma çalışmalarının sürdüğü ve ölenler arasında kimlikleri henüz belirlenmeyenlerin bulunduğu aktarıldı. Kimlik tespiti için cesetlerden DNA örnekleri alındığı kaydedildi.

Lübnan Sağlık Bakanlığı önceki gün yaptığı yazılı açıklamada söz konusu saldırıda vefat edenlerin sayısının 3'ü çocuk, 7'si kadın olmak üzere 37’ye yükseldiğini duyurmuştu. Lübnan'da çağrı cihazlarının ve telsizlerin patlatılması ve cuma günkü saldırılarda vefat edenlerin toplam sayısı da 84'e yükselmişti.  AA

Gazze’nin çeşitli noktalarındaki saldırılarda

60 FİLİSTİNLİ KATLEDİLDİ

İşgal rejiminin Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda kadın ve çocukların da aralarında bulunduğu 60 Filistinli katledildi.

Gazze

Gazze Şeridi'ndeki Sivil Savunma Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre işgal rejimi, 21 Eylül cumartesi sabahından bu yana Gazze Şeridi’ne yönelik çok sayıda saldırı gerçekleştirdi. Saldırılarda 14’ü çocuk 5’i kadın 43 Filistinli hayatını kaybetti, 9’u çocuk en az 30 kişi yaralandı. Refah kentindeki işgalci bombardımanının bir ilaç deposunu hedef alması sonucu Sağlık Bakanlığı personelinden 4 kişi katledildi. Filistin Sağlık Bakanı Macid Ebu Ramazan, işgalcilerin 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda katledilen sağlık personeli sayısının 990'ı geçtiğini belirtmişti.

Öte yandan işgal rejimine ait savaş uçaklarının Gazze Şeridi'nin çeşitli yerlerine düzenlediği saldırılarda 17 kişi katledildi, çok sayıda kişi yaralandı. Hastane kaynaklarından alınan bilgiye göre işgalciler Gazze'nin orta kesimlerindeki Deyr el-Belah kentinde El-Hikir bölgesinde bir evi bombaladı. Saldırıda 4 kişi katledildi, 15 kişi yaralandı. Yaralılar Aksa Şehitleri Hastanesine kaldırıldı. Güneyde yer alan Han Yunus kentindeki Gazze-Avrupa Hastanesi kaynakları, Refah kentinin kuzeyinde bir evin bombalanması sonucu 4 kişinin katledildiğini ifade etti.

Han Yunus'un El-Berake Caddesi'ne düzenlenen saldırıda da çok sayıda kişinin yaralandığı aktarıldı. Sivil savunma ekipleri, işgalci topçu birliklerinin, Han Yunus'un doğusundaki Huzaa beldesine düzenlediği saldırıda 2 kişinin katledildiğini belirtti. Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, işgal ordusuna ait "Quadcopter" dronların Gazze'nin orta kesimlerindeki Nusayrat Mülteci Kampı'nın batısına düzenlediği saldırıda 1 kişi katledildi, 1 kişi yaralandı.

GAZZE'DE OKUL SALDIRISINDA 6 FİLİSTİNLİ KATLEDİLDİ

İşgal ordusunun, Gazze kentinin batısındaki Şatı Mülteci Kampı'nda bir okula düzenlediği saldırıda 6 Filistinlinin katledildiği bildirildi. Hastane kaynaklarından alınan bilgiye göre, işgal rejimine ait savaş uçakları Şatı Mülteci Kampı'ndaki Kefr Kasım Okulu'na saldırı düzenledi. İşgalcilerin saldırıları nedeniyle yerinden edilenlerin sığındığı okula düzenlenen hava saldırısında 6 Filistinli katledildi.  AA

EL-CEZİRE OFİSİNİ KAPATTILAR

İşgalci askerler, askeri emirle El-Cezire televizyonunun işgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kentindeki ofisini kapattı.

İstanbul

El-Cezire televizyonunda yer alan haberde, "ağır silahlı israil askerlerinin televizyonun Ramallah'taki ofisini 45 gün süreyle askeri emir gereği kapattığı" anlatıldı. İşgalci askerlerin önce El-Cezire’nin Ramallah'taki ofisinin bulunduğu binayı kuşattığı ve binanın demir kapısını bombayla patlatarak ofise baskın düzenlediği kaydedildi. Baskında ofisteki tüm ekipman ve belgelere el koyan işgal rejimi askerlerinin bunları kamyonlarla taşıdığı, çalışanların arabalarını kullanmasını engellediği aktarıldı.

Askerlerin, El-Cezire muhabirlerinin Ramallah'ta sokakta çalışmasını da engelleyerek kanalın yayınını durdurduğu vurgulandı. El-Cezire tarafından yayınlanan görüntülerde, ağır silahlı işgalci askerlerin ofise baskın yapması ve ofisin 45 gün süreyle kapatılması yönündeki askeri emri ofisin müdürü Velid el-Omeri'ye teslim etmesi yer alıyor.

İşgalci askerlerin baskın sırasında ofisin çevresine göz yaşartıcı gaz bombası attığına işaret edilirken, Müdür Omeri, askerlerin Ramallah ofisinin önünde bulunan işgal rejimi tarafından katledilen El-Cezire muhabiri Şirin Ebu Akile'nin fotoğrafını yırtıp tahrip ettiğini belirtti. El-Cezire’nin Ramallah'taki ofisinin basılması ve kapatılmasından 4 ay önce de kanalın Kudüs'teki ofisi kapatılmıştı. AA