Lübnan'daki Hizbullah, Katyuşa roketleriyle yaylım ateşinde bulunduğu işgalin Kuzey Komutanlığı'nın Berea kışlasındaki ana füze hava savunma üssünü hedef aldığını duyurdu.

Yerel medyaya göre Hizbullah, roketlerle Ramot Naftali kışlasındaki Golani Tugayı'na bağlı 631'inci Keşif Taburu'nun konumlandırma merkezini de hedef aldı.

Mücahitler ayrıca katyuşa roketleri ile Beyt Hilal kışlasındaki Sahel Taburu karargahını hedef aldı.

Cel el-Alam askeri alanını doğrudan isabet sağlayan top mermileriyle hedef aldığını bildiren Hizbullah, ayrıca füze silahlarıyla " Zarait " kışlasını da hedef alarak doğrudan vurdu.

Hizbullah, "Katyuşa" füzeleriyle "Kilaa" kışlasındaki hava ve füze savunma karargâhını hedef aldığını duyurdu .

Direniş, operasyonlarının Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkına ve direnişine destek amacının yanı sıra güneydeki bölgelere düzenlenen saldırılara karşılık yapıldığını aktardı.

Öte yandan işgal medyası, Safed yakınındaki "Birya'ya ve Batı Celile'deki Edmit'e füzelerin düştüğünü, birçok bölgede sirenlerin çaldığını bildirdi.

Bu arada işgal kuvvetleri Lübnan'ın köy ve kasabalarına bir dizi saldırı gerçekleştirirken, yerel Lübnan medyası güneydeki ormanlık alanları hedef alan siyonist saldırı sayısının 60'ı aştığını söyledi. (İLKHA)