İşgalciler Cenin kentine ve Cenin Kampı’na baskın düzenledikten iki saat sonra bölgeden çekildi. İşgal sözde askerlerinin baskın sırasında Kassam Şafii adlı genci Cenin kentindeki evinde alıkoydu.

İşgalciler Cenin’de ayrıca Hılletu’s-Savha ve Doğu Mahallesi’nde birçok eve baskın düzenleyerek arama yaptı. Baskınlar sırasında işgalcilerle Filistinliler arasında çatışmaların yaşandı. 

Kudüs Müfrezeleri Cenin Tugayı, direnişçilerin Hılletu’s-Savha, El-Beyadir, Doğu Mahallesi ve Vad İzzeddin bölgelerinde işgalcilerle çatışmaya girdiklerini, işgal piyadelerine ve araçlarına kurşun yağdırdıklarını açıkladı.

 İşgalciler Kalkiliya’ya bağlı Kefer Lakif köyüne baskın düzenledi. Ayrıca El-Halil vilayetindeki Yatta kentinin batısında yer alan Beyt Amra köyüne baskın düzenleyerek köyün içinde birçok noktada barikat kurdu.

İşgalcilerin köy sakinlerine ait zirai faaliyetlerde kullanılan araçlara gasp etti. İşgalciler El-Halil’in kuzeydoğusundaki Sair beldesine de baskın düzenleyerek bir apartmanda arama yaptı. (İLKHA)