HAMZA DURMAZ-     Yerel basın temsilcilerinin katılım sağladığı toplantıda başta Filistin ve Gazze’de yaşanan insanlık dışı soykırıma, Kayseri’deki problemler ve  ile çözüm önerileri  ve HÜDA PAR ile ilgili son günlerde bşalatılan algı operasyonuna ilişkin açıklamalar yapıldı. 

Filistin ve Gazze’de yaşanan zulme değinen Yahya Oğraş,  Gazze’de yaşanan saldırıları  “insanlık suçu ” olarak nitelendirerek, özellikle çocukların hedef alınmasının kabul edilemez olduğunu ifade etti.

“Filistin halkının maruz kaldığı zulmü görmezden gelmek, bu suça ortak olmaktır” diyen Oğraş bu bağlamda basının Gazze’yi ve yaşanan zulmü medyada duyurmaya ve gündemde tutmaya çalışmasının önemine değindi. Ailelerin çocuklarına Mescidi Aksa ve Kudüs bilinci vermesi gerektiğine değinen Oğraş, ailelerden bu hassasiyetin arttırılması için ellerinden gelen gayreti göstermesini istedi. 

HÜDA PAR'A YÖNELİK ALGI OPERASYONU

Son günlerde HÜDA PAR’ın maruz kaldığı asılsız söylem ve iftiralara değinen Erdal Elibüyük, özellikle İsrail destekli medya organlarının, partiyi hedef alarak hem Anayasa’nın 4.maddesi hem de küçük Narin  meselesinde HÜDA PAR'a  karşı yapılan propagandaların takdirini vicdan sahibi kamuoyunun takdirine bıraktığını ifade etti.

HÜDA PAR'ın  ne bayrak ile ne başkent ile ne de İstiklal Marşı ile bir sorunu olmadığını belirten Elibüyük , HÜDA PAR'a karşı yapılan propagandaların artışının meclise sunmuş oldukları çifte vatandaşlık meselesi ile arttığını,  bunun da iftira atan kişi ve kuruluşların kimler tarafından fonlandığını aşikar hale geldiğini belirtti.

Son sözlerinde, bu iftiraların Hüda PAR’ın çalışma sistematiğine zarar vermediğine aksine çalışmaların daha çok hızlanmasına sebep olduğunu belirten Elibüyük, birçok parti  yetkilisinin halihazırda ülkenin her bir bölgesinde yoğun çalışmalar yaptığını belirtti.

Elibüyük ayrıca HÜDA PAR'ın çalışmalarının ,  medyada daha fazla yer bulması gerektiğini ve halkın bu meseleler konusunda bilinçlenmesi için daha fazla çaba sarf edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Gazze’deki insani duruma da dikkat çeken Elibüyük  Gazze'yi  gündeme taşımanın ve Filistin halkının sesi olmanın, partinin önceliklerinden biri olduğunu belirtti.