Araç lastiği alırken dikkat edilmesi gereken hususlar ile ilgili İLKHA muhabirine konuşan Oto Lastik Bayii İşletmecisi Oğuzhan Özer, araç lastiği alırken bilindik markalardan alınması gerektiğini söyledi.

Kış lastiği takma uygulaması, şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için 1 Aralık’ta başlıyor.

Kış lastiği alacak olan vatandaşların yaşadıkları bölgenin hava şartına bakarak lastik alması gerektiğini söyleyen Oto Lastik Bayii İşletmecisi Oğuzhan Özer, ”Normalde hava 10 derecenin altına düştüğünde kış lastikleri ve 4 mevsim lastikler daha etkili oluyor. İstanbul’da kış mevsimi çok fazla yaşanmıyor. Yağmur daha fazla yağıyor. Vatandaşlarımızın kış lastiği alırken; yapacakları kilometreye, kullanacakları yola ve araçlarına göre lastik alması gerekiyor. Dünya’da 5 tane büyük araba lastiği markası var. Kısacası lastik alacak vatandaş, kriterini kendisi belirlemesi gerekiyor. Lastikçiler ellerinde olan malı satmaktansa önce vatandaşa ‘ne kadar kullanacaksın, hangi yollarda kullanacaksın?’ diye sorması gerekiyor.” diye konuştu.

Türkiye’de 1 Aralık ile 1 Nisan arası kış lastiği takmanın zorunlu olduğunu söyleyen Özer, ”Şimdi mevsimler de değişti. 3 gün önce hava sıcaktı şimdi de ise havalar soğuk. Lastik değişimi, havanın durumun bağlıdır. Araç lastiği alınırken bilindik markalardan alınması gerekiyor. Bir ayda araba ile 7-8 bin kilometre yol yapan vatandaşlarımız da var, yılda 8 bin kilometre yapan vatandaşlarımız da var. Araç sahipleri lastik alacakları zaman lastikçilerden ne kadar kilometre yaptıklarını, hangi yollarda kullandığını söylemeli.” şeklinde konuştu. (İLKHA)