HAMZA DURMAZ-     İsrail askerleri Cenin kentindeki Kabatiya beldesine baskın düzenledi. İsrail askerleri burada Filistinlilere ait bir evi kuşattı.

Bölgedeki İzzet Ebu er-Rab Okulu yakınlarında konuşlanan İsrail özel kuvvetleri kuşatılan eve ateş açtı ve roket attı. Saldırıda 3 Filistinli şehit oldu. 

Saldırıya ilişkin yayımlanan görüntülerde, İsrail askerlerinin evin çatısına çıkarak, ölen Filistinlilerin naaşlarını sürükleyerek dışarı çıkardığı görüldü.

Görgü tanıklarının aktardığına göre, kuşatma altındaki evin yakınında ve okulun çevresinde omuz ve dizinden gerçek kurşunla 2 kişi yaralandı. Ayrıca askeri aracının bir kamu aracına çarpması sonucu 2 kişi daha yaralandı.

Hamas'tan yapılan açıklamada, ''Batı Şeria'da devam eden terörist Siyonist işgal saldırısı ve  Cenin'in güneyindeki Kabatiya kampına hava bombardımanı yoluyla yapılan korkakça suikast operasyonu, başarısızlığa uğrayacak yeni bir girişimdir.

İşgalin askeri cephaneliğine cesurca karşı koyan ve işgalin tecavüzü karşısında topraklarımızı ve halkımızı savunan Kassam Tugayları kahramanlarını ve direnişin tüm kollarını selamlıyoruz.'' denildi.