CAFER SELÇUK
İlde mart ayında ekimine başlanan, eylülde hasat edilen mahsulün üretiminin artırılması için çiftçilere, Tarım ve Orman Bakanlığının "Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) Projesi" kapsamında Valilik, İl Özel İdaresi ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce hibe tohum ve teknik personel desteği sağlandı.
Yüzde 48 yağ oranına sahip bitkiden önceki yıllarda dekar başı ortalama 200 kilogram rekolte elde edilirken bu rakam 3 senede 350 kilograma yaklaştı.
Ağırlıklı olarak Bozüyük, Gölpazarı, Osmaneli ve Pazaryeri ilçeleriyle merkeze bağlı köylerde yetiştirilen ürün, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri, Trakya Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği ile yurdun çeşitli noktalarındaki özel firmalar tarafından alınarak işleniyor.