Kur'an kursları arası Kur'an-ı Kerim'i Yüzünden Güzel Okuma Yarışmasının Akdeniz Bölge finali, Mersin İl Müftülüğü ev sahipliğinde Hazreti Miktat (Muğdat) Camii'nde yapıldı.

Adana, Osmaniye, Antalya, Kahramanmaraş, Hatay, Karaman, Isparta, Burdur ve ev sahibi Mersin'den yarışmaya katılan öğrenciler, kıyasıya yarıştı.

Manevi atmosferin doruğa ulaştığı yarışmada, kızlar kategorisinde Kahramanmaraş İli Onikişubat İlçe Müftülüğüne bağlı Hasan Fatma Balcı Kur'an Kursu öğrencisi Zişan Sena Gökşen ile erkeklerden Burdur Merkez Bölge Yatılı Kur'an Kursu öğrencisi Mert Demirkaya birinci gelerek, Türkiye finalinde yarışmaya katılmaya hak kazandılar.

6 Şubat depremlerinin merkez üssü Kahramanmaraş'ta kızlar kategorisinde bölge birinci olan Zişan Sena Gökşen'in yanı sıra bir başarıda erkekler kategorisinden geldi. Onikişubat İlçe Müftülüğüne bağlı Şerife Yaşar Gölcü Kur'an Kursu öğrencisi Muhammed Eren Uzun da bölge ikinciliğini elde etti.

Onikişubat İlçe Müftüsü Hüseyin Özdemir, bölge birincisi olan Gökşen ile ikinci olan Uzun'u makamında kabul ederek, kendilerini altın ile ödüllendirdi.

Böyle bir başarının asrın felaketi olarak adlandırılan ve depremlerin merkezi olan Kahramanmaraş'tan çıkmasının kendilerini ayrıca sevindirdiğini belirten Müftü Özdemir, finale kalan öğrencilere başarılar dileyerek, emeği geçen hocalara teşekkür etti. (İLKHA)