İngiltere Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, yaptığı yazılı açıklamada, Rusya'nın geçen hafta İngiliz diplomatlara yönelik kötü niyetli ve tamamen temelsiz suçlamaları dahil İngiltere'ye yönelik asılsız saldırı kampanyasını "şiddetle kınadıklarını" bildirdi.

Sözcü, bu tutumun, Rusya'nın Diplomatik İlişkiler Hakkında Viyana Sözleşmesi kapsamındaki yükümlülüklerine doğrudan aykırı olduğunun altını çizdi.

Bu davranış biçiminin "tamamen kabul edilemez" olduğunu, profesyonelliğe son derece aykırı ve devletler arasındaki davranış standartlarının da altında olduğunu vurgulayan Sözcü, şu ifadeleri kullandı:

"Bu, Rusya'nın dezenformasyon, Avrupa'da sabotaj eylemleri ve Rusya'daki diplomatik misyonlarımıza yönelik doğrudan taciz ve kısıtlamalar yoluyla, İngiltere'nin güvenliğini ve demokrasisini zayıflatmak ve tehdit etmek ve Ukrayna'ya desteğimizi caydırmak için yürüttüğü kasıtlı kampanyada son aşamadır. Bu kampanya başarılı olamayacak. Rusya bu faaliyeti derhal durdurmalı."

Açıklamada, ayrıca, Rusya'nın İngiltere'ye karşı kamuoyu önünde yürüttüğü saldırı kampanyasının ardından Rus Büyükelçi Kelin'in İngiltere Dışişleri Bakanlığına çağrıldığı bilgisi paylaşıldı.

AA