2024 yılı altyapı yatırım programına alınan iki Organize Sanayi Bölgesinin (OSB) yer tahsisinin kendilerine de verildiğini belirten Batman Mobilyacılar ve Marangozlar Kooperatifi Başkanı Uğur Büdün, yeni projenin hayata geçmesiyle Batman'ın hem gelişimine hem de istihdam kapasitesine çok fayda sağlayacağını söyledi.

Mobilyacılar ve Marangozlar Kooperatifi için Batman merkeze bağlı İkiztepe Mahallesine yakın çay kenarında bulunan mevkide yer verildiğini belirten Büdün, alt yapı ve fizibilite çalışmalarını yerinde gördüklerini ifade etti.

Batman Valisi Ekrem Canalp'in girişimleri ve öncülüğünde yapımına başlanan çalışmalarla iyi durumda olduğunu belirten Büdün, yıl sonuna kadar çalışmaların bitip mobilyacılar ve marangozlar esnafına arsa teslimatlarının yapılmasının planlandığını söyledi.

Yaklaşık 500 mobilyacı ve marangoz esnafının yeni arsa teslimatını beklediğini anımsatan Büdün, yeni yerlerinde hem üretimin hem kalitenin, hem ihracatın hem de istihdamın aratacağını vurguladı.

"Yılsonuna doğru arsa dağıtımının yapılacağı sözünü bizlere verdiler"

Uğur Büdün

Batman için çok önemli bir proje olan Mobilyacılar ve Marangozlar Sanayi Sitesi için 2020 yılında kooperatiflerini kurduklarını belirten Büdün, "Kooperatifimizi kurduktan sonra Vali beyin öncülüğünde arsa temini için araştırmalar yaptık. Çok şükür İkiztepe Mahallesinde bulunan bölgede 7.8 kilometrelik bir kısmın ıslah projesinin sonlarına gelindi. Vali bey ve kurum müdürleriyle yaptığımız görüşmeler sonucunda şu anki alanın yüzde 50'si tamamlanmış diyebiliriz. Yıl sonuna doğru arsa dağıtımının yapılacağı sözünü bizlere verdiler. Bu proje kentimizin istihdamı için çok önemli katkı sağlayacak çevre dostu bir projedir."

"Yaklaşık 400 ile 500 tane işletme bu yeni sanayi projesini beklemektedir"

Yeni projeleriyle beraber hem kayıt dışının önüne geçileceğini hem de tüm mobilya sektörü esnafını bir araya getirmeyi hedeflediklerini söyleyen Büdün, "Çok uzun bir süreç olarak gözüken ama çok kısa bir sürede yatırım programına alınmasına rağmen iyi bir mesafe kat etmiş bulunmaktayız. Şu an proje çalışmalarını yerinde görüp devam ettiğini gördük ve takibini sürdürüyoruz. Allah'ın izniyle arsayı yıl sonuna doğru teslim almayı planlıyoruz. Şu anda yaklaşık 300 tane üyemiz bulunmaktadır ve Batman genelinde 600 ile 650 arasında mobilyacı esnafı bulunmaktadır. Yani yaklaşık 400 ile 500 tane işletme bu yeni sanayi projesini beklemektedir." dedi.

"Projenin biraz daha hızlandırılmasını istiyoruz"

Yeni projelerinin hayata geçmesiyle yaklaşık 2 bin kişiye yeni istihdam sağlayacaklarını ifade eden Büdün, "Mezopotamya Sanayi Siteleri adı altında bu projeyi hayata geçirmeyi düşünüyoruz. Çevre dostu ve yenilenebilir güneş enerjisiyle birlikte güzel bir sanayi yapmayı planlıyoruz. Projenin biraz daha hızlandırılması için üyelerimiz sürekli bizlere sormaktadır. Bundan dolayı bizler de kurumlarımızın bu çalışmaları biraz daha hızlandırmalarını ve bizleri bilgilendirmeleri daha iyi olacaktır. Çünkü bu projenin hayata geçmesiyle ortalama bin 500 ile 2 bin kişiye yakın bir istihdam olacaktır. Bu da Batman için ciddi bir rakamdır. Bundan dolayı herkesin desteğini bekliyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)