Her yıl olduğu gibi bu sene de Kur'an Nesli Platformu okul çağındaki çocuklara yönelik namaz eğitimi programları düzenledi.

Ağustos ayı süresince sürdürülen namaz eğitimi programları, 22 eylül Pazar günü saat 16.00'da Diyarbakır'da gerçekleştirilecek "Hayat Namazla Güzeldir" etkinliğinin final programıyla taçlandırılacak.

Çocuklara yönelik gerçekleştirilen namaz eğitimi programı ve pazar günü yapılması planlanan "Hayat Namazla Güzeldir" etkinliğinin amacı ve içeriği hakkında bilgi veren Kur'an Nesli Platformu Diyarbakır İl Koordinatörü Cihat Kaplan, tüm çocukları ve ailelerini programa davet etti.

"Namazın hakkını veren bir nesil, fuhşiyat ve kötülüklerden alıkonur"

Namaz eğitiminin önemi hakkında konuşan Kaplan, "Peygamber Efendimiz Sallallahu Aleyhi Vesellem'in çocuklarımızı 7 yaşından itibaren namaza başlatmamızı, 10 yaşından sonra da namazda düzeni sağlamaları hususunu bizlere tavsiye etmiştir. Kur'an Nesli Platformu olarak Efendimizin bu tavsiyesine binaen çocuklara namaz bilincinin küçük yaşta yerleşmesi için eğitimler düzenledik. Çocuklarımız abdest ve namazı öğrendi. Bu da bizler için iftihar vesilesidir." dedi.

Kaplan, "Yüce Rabbimiz Kur'an-ı Kerim'de namazın fuhşiyattan koruduğunu, kötülüklerden alıkoyduğunu açıkça bildirmiştir. Çünkü namazın hakkını veren bir nesil, fuhşiyat ve kötülüklerden alıkonacaktır. Bugün maalesef ahlaki çürüme, yozlaşma ve ifsadın en büyük nedeni namazlı bir neslin olmayışıdır. Eğer namazlı bir nesil yetişirse inşallah ahlaklı bir nesil de yetişmiş olacaktır." ifadelerini kullandı.

"Pazar günü Kurşunlu Cami yerleşkesindeki etkinliğimize bekliyoruz"

Hafta sonu Diyarbakır'da yapılması planlanan etkinliğe de değinen Kaplan, şu ifadelere yer verdi:

"Kur'an Nesli Platformu her sene 'Hayat Namazla Güzeldir' etkinlikleri düzenliyor. Türkiye'nin birçok ilinde eğitimler ağustos ayında yapılıp Eylül ayı itibariyle etkinlikler başlıyor. Hamdolsun tüm il ve ilçelerimizde bu etkinliklerimiz bitti. 22 Eylül Pazar günü saat 16.00'da Kurşunlu Cami yerleşkesinde final programımız olacak. Tüm duyarlı anne ve babaları bu programa bekliyoruz."

Çocuklara da seslenen Kaplan, "Sevgili çocuklar, bu pazar günü sizin için sürpriz etkinlikler hazırladık. Anne ve babalarınızın ellerinden tutup 'Anne-baba haydi bizleri namaza götür' diyerek 22 Eylül Pazar günü saat 16.00'da Kurşunlu Cami yerleşkesindeki etkinliğimize bekliyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)