Gazze'de 10 bin kanser hastası, 12 bin yaralının yanı sıra bulaşıcı hastalıkların ve hepatit vakalarının yoğunluğu göz önüne alındığında bölgede ilaca duyulan ihtiyaç daha net ortaya çıkıyor. Özellikle kronik hastalıkları olan Filistinliler, yaşanan kriz nedeniyle bazen son kullanma tarihi geçmiş ilaçları kullanmak zorunda kalıyor.

Gazze'nin kuzeyinden orta kesimdeki Deyr Belah kentinde bulunan Aksa Şehitleri Hastanesi yakınlarındaki çadır kente sığınan Rami Ebu Muavvad ve 3 kardeşi de ilaç sıkıntısını en çok yaşayan Filistinlilerden.

Gereken ilaçları bulamıyorlar

Diyaliz hastası Ebu Muavvad ve kardeşleri ilaç bulmakta büyük sıkıntı yaşıyor. Bu durum da sağlıklarını olumsuz yönde etkiliyor.

Çektikleri sıkıntıları anlatan Ebu Muavvad, "İlaç bulamıyoruz, bu ilaçları 1 ay önce aldık. Şu an bu ilaçlar Aksa Şehitleri Hastanesinde yok. Bazı ilaçların son kullanma tarihi geçti. Muadilleri de bulunmuyor. Biz de 4 kardeşiz ve hepimiz hastayız. Bu ilaçların her birinden 4 tane almamız gerekiyor ama bulamıyoruz. Hastaneye gidiyoruz 30 tablet alacağımıza bize 1 tablet ilaç veriyorlar ya da 4 kutu yerine 1 kutu veriyorlar." diye konuştu.

 

AA