AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, yeni anayasa tartışmalarına ilişkin yaptığı açıklamada, ''Anayasanın ilk dört maddesi ile ilgili herhangi bir tartışmamız yoktur. Bu konudaki değişiklik teklifleri bizim açımızdan olumlu değildir.'' diyerek tamamen sivil bir anayasa umudunu rafa kaldırdı. 

Anayasa tartışmaları sürerken   2013 yılındaki  benzer bir süreç  akıllara geldi. Meclis'te yeni anayasada   ''kırmızı çizgi'' olarak nitelendirilen  maddeler  görüşülürken dönemin AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, "Bence çok önemli bir husus değil, zaten üzerinde anlaşmamız zor olan maddelerdi. CHP VE MHP kırmızı çizgi olarak bu maddeleri deklare etti. Siz peşinen bu maddelere 'dokunmayın' derseniz o zaman nasıl müzakere edip anlaşacağız. Biz yeni anayasa yapıyoruz. Bu maddelerin belli maddelerine dokunamıyorsak o zaman yeni anayasadan söz edemeyiz" şeklinde konuşmuştu. 

2016 Aralık’ında da AK Parti ile MHP arasında anayasada değişiklik uzlaşma görüşmeleri yürütülmüş AK Parti Bursa milletvekili İsmail Aydın “Bir hukukçu olarak anayasanın değiştirilemez maddesini kabul etmek mümkün değildir. Gerekli nisapla anayasanın tüm maddeleri değiştirilebilir, hatta Meclis yeni bir anayasa yapabilir” demişti.