ŞANLIURFA-Organize Sanayi Bölgesinde İş adamlarıyla bir araya gelen ÇSGB Bakanı Faruk Çelik, , daha sonra Vali Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Milletvekilleri Mehmet Akyürek, Mahmut Kaçar'la birlikte yapımı tamamlanan OSB köprülü kavşağında incelemelerde bulundu.

Burada bir açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "İki organize sanayi bölgesi arasında bulunuyoruz şu anda. Bildiğiniz gibi burada karayolları tarafından Mayıs ayında başlayan ve Kasım ayında 5 ay gibi kısa bir süre içerisinde tamamlanan köprülü kavşaktayız. Burası son derece önemliydi. Organize Sanayi Bölgesine geçişlerle ilgili 5 aylık bir süre içerisinde bunu tamamlamış olduk. Hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" dedi.

2. Organize Sanayi Bölgesinin Alt yapısı da 26 Kasım da ihale ediliyor
Şanlıurfa'da işlerin takip edildiğini ve seri bir şekilde bitirilmesiyle ilgi olarak da takibe devam edeceklerini belirten Bakan Çelik, 2. Organize Sanayi Bölgesinin alt yapı çalışmalarına da değinerek, "2. Organize Sanayi Bölgesinin Alt yapısı 26 Kasım da ihale ediliyor. İhale bedeli 46 milyon TL ve ihale 26 Kasım'da gerçekleşiyor. Böylelikle 2. Organize Sanayi Bölgenin altyapı çalışmaları da başlamış olacak. Bildiğiniz gibi birinci organizenin genişletme çalışmalarını da öte taraftan sürdürüyoruz. Şu anda bulunduğumuz yerde 7 milyon TL köprülü kavşak, 46 milyon TL'de altyapı hizmetleri olmak üzere toplam 53 Milyon TL'lik bir yatırım yapılmış oluyor. Bütün Şanlıurfa'ya hayırlı olsun" ifadelerine yer verdi.

Şanlıurfa'nın 2 değil en az 7-8 Organize Sanayi Bölgesine ihtiyacı var
Organize Sanayi bölgelerinin derli toplu hale gelmeye başladığını aktaran Bakan Çelik, bacaların yükselmesiyle istihdamında yükseleceğini kaydederek, "1/100.000'lik planın içerisinde en az Şanlıurfa'nın 7-8 Organize Sanayi Bölgesine ihtiyacı var. Hedeflediğimiz Şanlıurfa'nın bölgenin yıldızı olabilmesi için mutlak suretle iki organize değil yedi organize sanayi bölgesine ulaşması gerekiyor ve bu mümkün. Planlama ile gerçekleşecek bir hadisedir ki önümüzdeki dönem yoğun olarak inceleyeceğimiz hususlar bunlardır. Buraya gelen tüm sanayicilerimizin memnuniyetini yüzlerinden görüyorum. Teşvik sistemi 12 yıl devam edecek. Bu kadar avantajlı bir durumu değerlendirenler kazançlı çıkacaklar. Bu vesileyle diğer tüm sanayicilere de Şanlıurfa'da yatırım aslında geleceğe yatırımdır" şeklinde kaydetti. (Osman Gülebak-İLKHA)