Söz konusu paylaşım, eski ABD Başkanı Donald Trump'a Florida'daki golf sahasında düzenlenen bir suikast girişiminden saatler sonra X platformunda (eski adıyla Twitter) yapılmıştı.

Musk, Trump’a yakın bir isim olarak biliniyor ve Trump, ikinci kez başkan seçilmesi durumunda Musk'ı "devlet verimliliği komisyonu" başına getirmeyi vaat etmişti.

Musk'ın, paylaşımla birlikte kullandığı emojiyle de dikkat çeken gönderisi, birçok X kullanıcısı tarafından eleştirildi.

Beyaz Saray, Musk'ın açıklamasını kınayarak, "Bu tür bir söylem sorumsuzcadır. Şiddet asla teşvik edilmemeli ya da şaka konusu edilmemelidir" ifadelerini kullandı. Ayrıca, ülkenin hiçbir yerinde politik şiddete yer olmaması gerektiğini vurguladı.

Gizli Servis, "Koruma altındaki kişilerle ilgili tüm tehditleri inceliyoruz" dedi ancak bu tür konularda detaylı açıklama yapmama politikasını sürdürdü.

Musk, paylaşımını sildikten sonra, "Bir gruba söylediğimde komik olan bir şey, X'te yazı olarak paylaşıldığında o kadar da komik olmayabiliyor" dedi.

BBC