HAMZA DURMAZ-     Hamas, Yemen'deki Ensarullah Hareketi'nin siyonist rejimin merkezini hipersonik füzeyle hedef aldığı operasyonu tebrik etti.

Hamas'tan yapılan açıklamada şöyle denildi;

Yemen silahlı kuvvetleri ve Ensarulllah'taki kardeşlerimizi Siyonist varlığın derinliklerinde gerçekleştirdikleri saldırısından dolayı tebrik ediyor bunu varlığın  halkımıza, kardeş Yemen'e ve Arap bölgesine yönelik saldırganlığına doğal bir tepki olarak görüyoruz. Şunu teyit ediyoruz ki,  siyonist düşman, Gazze Şeridi'ndeki halkımıza karşı acımasız saldırganlığı sona ermedikçe güvenliğe sahip olmayacak.

Operasyonda kullanılan silahın mahiyeti ve hedefin türü, Mescid-i Aksa Tufanı'nın seyri ve sonuçları üzerinde önemli etkiler yaratacak niteliksel bir değişim oluşturuyor. İsrail Gazze'nin çamuruna batmış durumda, Füzeyi engellemede başarısız oldu ve savaşı yeni cephelere genişletemiyor.

Direniş cephelerinin Yemen, Lübnan ve Irak'ta destek operasyonlarını sürdürmek ve Siyonist düşmanla doğrudan yüzleşmek için yaptıkları, Siyonist proje karşısında milletimizin birliğinin ve ortak kaderinin bir teyididir.