VAN- Cuma namazı sonrasında Hz Ömer Camii avlusunda yapılan basın açıklamasında son zamanlarda Müslüman coğrafyalarında yaşanan katliamlara dikkat çekilerek, dünyanın yapılan katliam ve baskılara sesiz kalmasına tepki gösterildi.

Basın açıklamasını okuyan Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı Salih Turhan, Türkiye`de ana haber bültenleri ve bu eksende kurgulanan bazı televizyon dizileri ile oluşturulan yapay gündemlerle milyonlarca insanın oyalandığına vurgu yaparak, gerçek problemlerinin çözülmesine zerre kadar bir katkısı olmayacak işlerle zihinlerin meşgul edildiğini ifade etti.

"Müslüman ülkelerinde yaşananlar neden gündem edilmiyor"
Dünyanın değişik bölgelerinde ve özellikle de İslam Coğrafyasında yaşanan acılar, yitirilen insanlar, akan kan ve dökülen gözyaşlarının gazetelerin dış haberler sayfasında kibrit kutusu kadar bir alanda sıradan haberler olarak verildiğini belirten Turhan, Müslüman ülkelerinde yapılan katliam ve baskılara sessiz kalınmasına tepki göstererek, "Bugün İsrail yine Gazze`yi bombalıyorsa, Lübnan`da bir patlamada çok sayıda insan yaşamını yitiriyorsa, Irak`ta bombalı saldırılar rutine bağlanmışsa, Suriye`de masum insanların kanı dökülmeye devam ediyorsa, Yemen`de şiddet olayları yaşanıyorsa, Somali`de belirsizlik devam ediyorsa fındıkkabuğunu doldurmayan meseleleri gündem yapmak elbette bu olayların arkasındaki güçlerin işine yaramaktadır." dedi.

"Dünyanın her yerinde hak-batıl mücadelesi devam ediyor"
Tarihi ve olup bitenlerin doğru okuduğunda yeryüzünde değişmez tek gündemin hak ile batılın mücadelesi olduğuna işaret eden Turan, "Yeryüzünde herkes için adalet ve barış isteyenlere karşı, kuvveti, çoğunluğu, bir ırka mensup olmayı ya da çıkarı esas alarak hareket edenler ellerinde bulunan üstün teknoloji, kitle imha silahları, biyolojik ve kimyasal silahların desteği ile masum ve mazlum halkları sömürmeye, buna karşı direnenlerin ise kanlarını dökmeye devam etmektedir. Arakan`da yapılan zulümler bitmiş değildir. Burma hükümetinin işlediği zulümlerden kaçan 4 milyon Müslüman Bangladeş-Burma sınırında elverişsiz koşullarda yaşam mücadelesi vermektedir. Bangladeş`te hükümet tarafından halka karşı uygulanan baskılar şiddetli bir şekilde devam etmektedir. Hak ve özgürlük talepleriyle meydanlara inen insanlara acımasızca müdahale edilmektedir. Çeçenistan`da Rus işgali devam etmektedir. İşbirlikçi yönetim tarafından Müslüman halka karşı uygulanan baskılar son bulmuş değildir. Mısır`da küresel güçlerin desteği ve oluru ile darbe yaparak yönetimi ele geçirenlerin sivillere, üniversite öğrencilerine, öğretim görevlilerine uyguladıkları terör devam etmektedir. Aynı darbeci yönetimin Gazze- Mısır sınırında Hüsnü Mübarek zamanında bile açık tutulabilen tünellerin tamamen kapatması ise İsrail ile olan bağlantılarını çok daha iyi göstermektedir." şeklinde konuştu.

İsrail`in son hava saldırıları ile Gazze`nin alt yapısını hedef aldığını dile getiren Salih Turhan, Siyonist İsrail`in bununla kuşatma altında bulunan Müslümanları tamamen aç ve temiz içme suyundan mahrum bırakarak, ilkel koşullarda yavaş yavaş öldürmeye yönelik olduğunu belirtti.

"Doğu Türkistan`da baskı ve zulümler devam ediyor"
Öte yandan Çin yönetiminin ise Doğu Türkistan`da Müslümanlara yönelik baskı ve zulümleri devam ettirdiğini vurgulayan Turan, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Nüfus kontrolü adında son 28 yılda kürtajla anne karnında katledilen bebek sayısı 15 milyona yaklaşmıştır. Çin Hükümeti, nükleer denemelerini Doğu Türkistan`da yapmaktadır. Müslümanların yaşadığı bu bölge milyonlarca insanın ve sonraki nesillerin sağlığı hiçe sayılarak nükleer bir çöplük haline getirilmiştir. Ayrıca Doğu Türkistan`da emeklilerin, 18 yaşından küçüklerin ve memurların camilere girmesi yasaklamıştır. Küçük çocuklar beş altı yaşlarında ailelerinden koparılıp İslam`a ve Müslümanlığa tamamen yabancı bir şekilde yetiştirilmektedir. Planlı bir şekilde Müslüman oranını azaltmaya yönelik göç dalgaları oluşturulmaktadır. Son üç ay içerisinde 300 kadar Müslüman şehit edilmiştir"

Adına ırkçı emperyalizm denilen güçlerin param parça ettikleri İslam coğrafyasının her bir ülkesinde kitle iletişim araçlarının da desteği ile müthiş bir dezenformasyon bombardımanı uyguladıklarını belirten Turhan, İnsanların olup bitenleri anlamasının engellenmek istendiğini dile getirdi.

"Her 6 saniyede bir çocuk açlıktan ölüyor"
Her 6 saniyede bir 1 çocuğun açlık nedeniyle öldüğü ve her 4 saniyede bir 1 insanın mülteci durumuna düştüğünün altını çizen Turan, Müslümanların en önemli gündemi insanların yaşam, mülkiyet, inanç, nesil ve akıl emniyetlerinin tesis edilmesi olduğunu ifade ederek, "Bizler Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak insanın varlığına ve inancına, neslin devamlılığına, doğanın dengesine ve ekinin doğallığına kasteden her türlü yapılanmaya karşı mücadeleyi her daim tek ve öncelikli gündem yapmaya devam edeceğiz. Bu mücadele peygamberlerin, takipçilerinin ve onurlu insanların mücadelesidir ve bu yol onların yoludur." diye konuştu.

Basın açıklaması kılınan gıyabi cenaze namazından sonra yapılan dualarla son buldu. (Murat Dalgın/Sedat Karatay-İLKHA)