Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Karaköprü İlçesi'ne bağlı Esemkulu Mahallesi'nde fıstık hasadına katıldı.

Vali Şıldak, üreticilere hayırlı sezon dileklerinde bulunarak, asırlık fıstık ağaçlarının tescillenme çalışmalarına öncülük edeceklerini belirtti.

Yoğun hafta içi programlarını fıstık bahçesinde üretici ziyareti ile tamamlayan Vali Şıldak, akşam saatlerinde Karaköprü ilçesindeki Kırsal Esemkulu Mahallesi'ne gitti.

Burada fıstık bahçesinde çalışan üreticilerle sohbet eden ve çalışmalara eşlik eden Vali Şıldak’a eşi Fatma Nur Şıldak da eşlik etti.

Ziyaretin ardından bir değerlendirme yapan Vali Şıldak, asırlık fıstık ağaçlarının tescillenme çalışmalarına öncülük edeceklerini ifade etti.

Şanlıurfa'nın değerlerini sadece tarihi ve doğal güzellikleriyle sınırlı tutmadıklarını belirten Vali Şıldak, "İlimizi temsil eden fıstık ürünü gibi konularda da tescil çalışmalarımızı geniş bir alana yaymak istiyoruz" dedi.

20 dekarlık alanda yer alan fıstık ağaçlarının çoğunun 200-300 yılı aştığını belirten Vali Şıldak, "Şanlıurfa toprağındaki bereket, insanımızın yüzüne ve yaşantısına yansımış durumda. Türkiye fıstık üretiminde yüzde 45’lik pay ile lider konumda olan ilimizde 45 milyon adet fıstık ağacı bulunuyor. Her zaman olduğu gibi üreticimizin yanında yer alıyor ve onları dinlemeye devam ediyoruz. Hasadın sonlarına yaklaştığımız bu günlerde üreticilerimize tekrar bereketli kazançlar diliyorum" şeklinde konuştu. (İLKHA)