BURSA - Anadolu Gençlik Derneği Bursa Şubesi üyeleri İslam coğrafyasında yaşanan katliam ve sömürü politikalarına dikkat çekmek amacıyla Bursa Orhangazi parkında basın açıklaması yaptı. Cuma namazı çıkışı toplanan kalabalık adına basın açıklamasını AGD Bursa Şube Başkanı Hüseyin Atalay okudu.

"Toplum yapay ve sünni gündemlerle meşgul edilmektedir"
Toplumun televizyon kanallarındaki yapay gündemlerle oyalandığını söyleyen Atalay, İslam coğrafyasında yaşanan acılara karşı herkesi duyarlı olmaya çağırdı. Atalay, "Ülkemizin düzlüğe çıkmasına insanların gerçek problemlerinin çözülmesine zerre kadar bir katkısı olmayacak işlerle zihinler meşgul edilmektedir. Dünyanın değişik bölgelerinde ve özellikle de İslam coğrafyasında yaşanan acılar, yitirilen insanlar, akan kan ve dökülen gözyaşı gazetelerin dış haber sayfalarında kibrit kutusu kadar bir alanda sıradan haberler olarak verilmektedir."diye konuştu.

İnsan olmanın gereği olarak üzerimizden eksik edemeyeceğimiz sorumluluklarımızın olduğunu söyleyen Atalay, "Lübnan`da bir patlamada çok sayıda insan yaşamını yitiriyorsa, Irak`ta bombalı saldırılar rutine bağlanmışsa, Suriye`de masum insanların kanı dökülmeye devam ediyorsa fındık kabuğunu doldurmayan meseleleri gündem yapmak elbette bu olayların arkasındaki güçlerin işine yaramaktır" dedi.

"Yaşananlara karşı ortak bilinç şart!"
"Yeryüzünde ekini ve nesli ifsat ederek hükümranlık peşinde koşan zorbalara karşı tüm insanlığın birlikte hareket etmesi gerekmektedir" diyen Başkan Atalay, yaşanan acılara ve katliamlara karşı herkesi tavır almaya ve ortak bir bilinç oluşturmaya davet etti.

Atalay, dünyada her 6 saniyede bir çocuğun açlık nedeniyle öldüğünü ve her 4 saniyede bir 1 insanın mülteci duruma düştüğünü söyleyerek, Müslümanların en önemli gündeminin insanların yaşam, mülkiyet, inanç, nesil ve akıl emniyetinin tesis edilmesi olması gerektiğini vurguladı.

Arakan, Çeçenistan, Bangladeş ve Mısır`da yaşanan son gelişmeler hakkında bilgi veren Atalay, Müslüman halklara karşı uygulanan baskı ve sindirme politikalarının hala devam ettiğine dikkati çekti.

"İnsanlar daha anne karnındayken katlediliyor"
Çin yönetiminin Doğu Türkistan`da nüfus kontrolü adı altında son 28 yılda kürtajla anne karnında katlettiği bebek sayısının 15 milyona yaklaştığını ifade eden Atalay, binlerce Müslüman kadının da karnındaki yavrusuyla can verdiğini söyledi.
Çin hükümetinin Doğu Türkistan`da emeklilerin,18 yaşından küçüklerin ve memurların camilere girmesini yasakladığını hatırlatan Atalay, "Küçük çocuklar beş altı yaşlarında ailelerinden koparılıp İslama ve Müslümanlığa tamamen yabanı bir şekilde yetiştirilmektedir. Planlı bir şekilde Müslüman oranını azaltmaya yönelik göç dalgaları oluşturulmaktadır. Son üç ay içerisinde üç yüz kadar Müslüman şehit edilmiştir." ifadelerine yer verdi.

Atalay son olarak tüm dünya medyasına seslenerek, asıl gerçeklere odaklanmasını ve insanları suni gündemlerle değil de gerçek gündemlerle buluşturması çağrısında bulundu.x

Basın açıklaması sırasında sık sık tekbir ve sloganlar atan grup basın açıklamasının okunmasının ardından sessizce dağıldı.(Zeki Aras / Veysi Siyah - İLKHA)