Batman Valisi Yılmaz Arslan, İngiltere`nin The Economist dergisi ile Taraf gazetesinde yer alan ve HÜDA PAR ile ilgili söylediği öne sürülen iddiaların tamamen asılsız olduğunu söyledi.

Taraf gazetesinde Amberin Zaman tarafından kaleme alınan yazıda ve The Economist dergisinde yapılan analizde; Batman Valisi Yılmaz Arslan`ın ``Hizbullah ölmedi. `HÜDA PAR`la geri dönüş yaptılar.`` "İran Türkiye`yi sıkıntıya sokmak için Hizbullah`ı kullanıyor.", "İran, HÜDA PAR`ı kullanarak Türkiye`yi ve PKK ile başlatılan barış sürecini zayıf düşürmeye çalışıyor." dediği yönündeki kışkırtıcı iddialarla ilgili yazılı açıklamada bulunan Vali Arslan, adına atfen kullanılan ifadelerin hiçbirinin kendisine ait olmadığını kaydetti.

Vali Arslan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Bazı gazetelerin, internet haber sitelerinin ve dergilerin 22.11.2013 tarihli sayısında yer alan değerlendirmelerde, Amberin Zaman isimli gazetecinin yazılarına atıf yapılarak Batman Valisi sıfatıyla, siyasi olarak algılanabilecek bazı ifadeler kullandığım iddia edilmektedir. Haber-yorumda adıma atfen kullanılan ifadelerin hiçbiri bana ait değildir. Haberi yapan gazeteci ile yaptığımız görüşmede, bölgedeki genel konular konuşulmuş olup; siyasi değerlendirme anlamına gelecek ifadeler tarafımca kesinlikle kullanılmamıştır. Valiler, ülkemizde faaliyet gösteren siyasi partiler hakkında veya ülkenin dış politikasını ilgilendirecek konularda yorum ve değerlendirme yapmanın görev alanlarına girmediğini bilecek kadar idari tecrübeye sahiptirler." (Veysi Demir-İLKHA)