BATMAN - İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün hazırladığı Batman Valiliği İl Özel Tarım hizmetlerini geliştirme ödeneği ve çiftçilerden toplanan katkı payları ile 330 bin TL bütçe ile merkezinde108 ve 5 ilçede de 360 kişi olmak üzere toplamda 468 çiftçiye toplam 200 bin Antepfıstığı fidanı dağıtıldı.

Tarım İl Müdürlüğü bahçesinde yapılan fidan dağıtım törenine Batman Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy, bazı kurum müdürleri ve çiftçiler katıldı.
Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy, verilen fidanlar hakkında bilgi alarak çiftçilere kazandırılan fidanların Batman çitçisine ekonomik anlamda büyük bir gelir getireceğini söyledi.

Daha sonra Aksoy, sembolik olarak çiftçilere fidan verdi.
Konu ile ilgili bilgi veren Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ömer Tercan, Batman'da meyveciliğin yok denilecek kadar az olduğunu belirterek, "Bizim temel amacımız Batman'daki meyveciliği arttırmaktır. Meyveciliğinde öncelikli sırası olarak Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin temel vazgeçilmezi olan kuru tarım olarak antepfıstığının yaygınlaştırılmasıdır. Buradaki amacımız kullanılmayan arazilerin de meyveciliğe dönüştürülüp, fıstık alanlarına çevirip çiftçimizin köyünde ekonomisini arttırmaktır. Bu vesileyle bugün 200 bin adet antepfıstığı fidan dağıttık. Fıstığın Batman'da da en azından Siirt'ti yakalama adına geliştirmeyi düşünüyoruz. Sadece fıstık değil cevizi de geliştirme adına ileriki günlerde 20 bin ceviz fidanı dağıtımımız da olacaktır." dedi.

Verilen fidanların kendilerini çok sevindirdiğini ifade eden çiftçiler, fidanlar sayesinde gelirlerinin artacağını ve bu yüzden kendilerine verilmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerini ilettiler.

Batman için önem arz eden Antepfıstığı üretim alanlarını arttırmak adına yaklaşık 10 bin dekar alan da yeni Antepfıstığı bahçeleri tesis edilmiş olacak.
Yapılan törenin ardından çiftçilere fidanlar verildi.(M.Fatih Akgül-İLKHA)