DİYARBAKIR- Proje Gülnihal Derneğinin yürütücülüğünde diğer ortakları olan Dicle Üniversitesi SKS Daire Başkanlığı, Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve 700. Yıl Ortaokulu'nun desteği ile geçen ay başlatıldı. Projenin tanıtımı amacıyla Dicle Üniversitesi Kongre Merkezinde yapılan kokteyle dernek üyeleri yanında projeden faydalanan 200 öğrenci ve diğer davetlilerden oluşan toplam dörtyüz kişiyi aşkın bir topluluk katıldı.

Kokteylin açılışında bir konuşma yapan Dernek Başkanı Emine Bulut, "Bağlarda Sağlıklı Gençler, Eğitimli Anneler" projesinin özellikle Bağlardaki dezavantajlı gençlere spor yapma imkânı sağlamayı hedeflediğini söyledi. Proje içerisinde Bağlarda ki en kalabalık okul olan 700. Yıl Ortaokulunda 5. ve 6. sınıfta okuyan ve spor yapma imkânı olmayan 100 kız 100 erkek öğrencinin bir yıl süreyle dört farklı dalda spor yaptırılarak gelişmeleri hedeflenmektedir."

Başkan Bulut konuşmasında, Bağlar'da çeşitli imkânsızlıklar ve olumsuz çevre şartlarıyla karşı karşıya olan gençlere sahip çıkarak topluma kazandırılmalarına ve sağlıklı gelişmelerine katkıda bulunmak istediklerini vurgulayarak, bu öğrencilerin annelerinden oluşan 100 veliye "Çocuk gelişimi" "aile içi iletişim" gibi konu başlıklarını içeren bir eğitim programı yapılacağını belirtti. (İLKHA)