Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Samsun`dan kara yoluyla geldiği Ordu`nun Ünye ilçesinde güllerle karşılandı. Gül, Ünye`nin ardından Fatsa ilçesine geçti. Gül, Hükümet Konağı Meydanı`nda kendisini karşılayan vatandaşları selamladı, ardından konuşma yaptı.

Gül, uzun süredir Ordu`yu cumhurbaşkanının ziyaret etmediğini, bu ziyareti gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Gül, Fatsa`dan Ordu Valiliğine gelişinde aralarında gaziler ve engellilerin bulunduğu vatandaşlarla selamlaştı. Gül, Valilik önünde kendisini bekleyen halka hitap etti.

Gül, Ordu`nun büyükşehir statüsü kazanmasının önemine işaret ederek, "Bu büyük bir potansiyel. Var olan potansiyeli çok daha büyük iş birliğine dönüşterecek, her şeyin çok daha koordineli yapılmasını sağlayacak düzenleme oldu" dedi.

Gül, daha sonra Valilikte gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Dersanelerin özel okula dönüştürülmesine ilişkin tartışmaların devam ettiğinin hatırlatılması ve bunu nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine Gül, konuyla ilgili düşüncelerini geçen hafta Erzincan ziyaretinde dile getirdiğini hatırlattı.