İSTANBUL - Uluslararası Rabia Platformu ve platforma destek veren sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, Rabia katliamının 100. günü dolayısıyla Saraçhane Parkı`nda anma etkinliği düzenledi.

Mısır`da, güvenlik güçlerinin darbe karşıtı göstericilere ateş açması sonucu yüzlerce sivilin hayatını kaybettiği "Rabiatül Adeviyye Katliamı"nın yarın 100. gününe girecek olması nedeniyle yatsı namazının ardından Saraçhane Parkı`nda toplanan kalabalık, Mursi posterleri ile Rabia işareti olan pankartlar taşıdı.

Gazeteci-yazar Abdurrahman Dilipak ile Namaz Gönüllüleri Sözcüsü Abdurrahman Yıldız`ın da katıldığı anma etkinliğinde, katliamda hayatını kaybedenler için Kur`an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

Etkinlikte konuşan Dilipak, anmaya katılanların daha sık bir araya gelmeleri gerektiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Fatih Camisi`nde yine bir araya geleceğiz. Çünkü bu cuma, Rabia katliamının 100. günü. İstanbul`daki kardeşlerimiz bir araya geliyor. Sadece Rabia`nın 100. günü için değil, Kudüs için, aynı şekilde Suriye için, bütün dünyadaki zulme karşı mazlumların yanında olduğumuzu göstermek için bir araya geleceğiz. Rabia`nın 100. günü zulme karşı sesimizi yükselteceğiz. 8 Ocak`ta Mursi, Mısır`da yargılanacak. Aynı gün biz burada İstanbul`da bir vicdan mahkemesi kuracağız, Sisi`yi yargılayacağız. Mısırlı kardeşlerimizin, Suriye`deki, Kudüs`teki kardeşlerimizin yanında olacağız. Zulüm neredeyse orada olacağız, zalimlere karşı olacağız."

Dilipak, üzerindeki beyaz gömleğin büyük bir anlamı olduğunu ifade ederek, " Rabia Platformu`nun sitesine girerseniz, orada otomatik bir sistemle kendi fotoğrafınızı çekip, Mursi`nin beyaz gömleği gibi bir fotoğrafla siz de kendinizi sanıklar listesine kaydedebilir, resminizi dünya ile paylaşabilirsiniz. Resminizi Mursi`nin resmiyle özdeşleştirebilirsiniz. Tüm dünyaya bunu dağıtıyorsunuz. Özgürlüğün rengi beyazdır. Mursi`nin gömleği bizim gömleğimizdir. Biz bugün Mursi`yiz. Tüm dünyadaki zalimlere karşı bütün inananlar olarak tek vücuduz. SiziRabia işaretiyle selamlıyorum" diye konuştu.

Katılımcılar, Dilipak`ın konuşması sırasında sık sık tekbir getirerek, ABD ve israil aleyhine slogan attı.