AĞRI - Doğu Anadolu bölgesinde Erzurum, Ağrı, Ardahan, Bayburt, Erzincan, Iğdır ve Kars'ta elektrik dağıtım hizmetini geçekleştiren ARAS EDAŞ Genel Müdürü ve İl Koordinatörleri, yerel ve ulusal basın mensupları ile özel bir otelde kahvaltıdabir araya gelerek, bölgede yapacakları altyapı çalışmalarını ve ekonomik ve sosyal yatırımlarını paylaştılar.

Basın buluşmalarının açılış konuşmasını yapan ARAS EDAŞ Genel Müdürü Abdülkadir Köker, bölgesel kalkınmanın kurum hedefi olduğuna işaret ederek, yerel basının bu hedefe ulaşmada öncelikli paydaş olduğunu vurguladı.

Köker, "Uluslararası standartlarda teknolojik alt yapı dönüşümünün yanı sıra, bölgedeki mesken tipi abone yapısının kalkınmaya dönük aktif tüketici tipiyle yer değiştirmesine hizmet edecek dönüştürücü, sürdürülebilir sosyal sorumluluk projeleriyle Avrupa standartlarında bir kurum olmayı hedefliyoruz" dedi.

Abdülkadir Köker, bu çalışmalarının yanı sıra bölgede iki büyük kurumsal sosyal sorumluluk projesinin çalışmalarını da başlattıklarını belirtti. Bölgedeki genç nüfusun ihtiyaçlarını belirlemeye yönelik bir araştırma yaptıklarını belirten Köker, elde ettikleri verilerden hareketle özellikle üniversite sınavlarına hazırlanan gençlerimize yönelik olarak "Gençleri Destekliyoruz" başlıklı projelerini önümüzdeki yıl tüm illerde başlatacaklarını söyledi.

Buluşma sırasında, Ağrı'ya yapılacak yatırımlar konusunda bilgi veren Ağrı İl Koordinatörü Paşa Çalı ise ARAS EDAŞ olarak, hizmet kalitesinin iyileştirilmesi ve abonelere daha iyi hizmet verilebilmesi için altyapı çalışmalarına büyük önem verdiklerini ve bu yönde çalışmalarını hızlandırdıklarını belirtti.

Çalı; "Bölgenin turizm açısından cazip noktalarına verilecek destek, mağaraların aydınlatılması, kuş gözlem alanlarının iyileştirilmesi gibi projelerin ilin ekonomik yaşamına da katkı sağlayacağı ve bölge insanını zenginleştireceği anlaşılmaktadır" diyerek, bu alanlarda çalışmalar gerçekleştirdiklerini, önümüzdeki yıl bu alanlarda kurumsal sosyal sorumluluk çalışmalarını hayata geçirmeye başlayacaklarını söyledi. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)