BATMAN - Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Recep Kavuş, yazılı basın açıklaması yaparak Batman'da SİBADAŞ'ın doğalgaz çalışmalarının istenen düzeyde olmadığını belirtti. Kavuş, doğalgaz hatlarının döşenmesine rağmen mesken, kamu kurumları ve sanayi kuruluşlarına gaz verilmesinde sıkıntıların yaşandığını ifade ederek bu sıkıntıların giderilmesi gerektiğini söyledi.

Doğalgazın Batman'a verilmesinden bu yana kentte hava kirliliğinde ciddi anlamda azalma yaşandığına dikkat çeken Kavuş, "Kentimizde mesken, kamu kurumları ve sanayi kuruluşlarına gaz verilmesinde aksaklıklar yaşanmaktadır. Doğalgaz firması SİBADAŞ'ın Siirt ve Batman illerini kapsaması ve iki kente doğalgazı aynı anda vermeye çalışması olanak ve ekip yetersizliğinden dolayı kendilerine gelen talepleri zamanında karşılamamaktadır. Batmanda GAP, Belde Fatih ve Kültür Mahallerinde yaz mevsiminden bu yana doğalgaz hattı büyük ölçüde döşenmesine rağmen abonelere gaz verme noktasında ciddi anlamda sıkıntılar yaşanmaktadır." dedi.

Kavuş, SİBADAŞ'ın abone bağlantı bedelinin tahsilinden itibaren en geç 30 gün içerisinde aboneye gaz verme zorunluluğu olduğunu belirterek, bağlantının yapılmasını bekleyen 5 binin üzerinde aboneye, soğuklar başlamasına rağmen, henüz gazın verilmediğini öne sürdü.

Yaşanan sorunların bir an önce giderilmesini isteyen Kavuş, şunları kaydetti: "Abonelik işlemlerini yapmalarına rağmen kendilerine henüz gaz verilmeyen kimi abone, elektrikle ısınma yöntemine başvurdu.Bu defa hatlarda aşırı aşırı yükleme meydana geldi. Bu da enerji kesintilerine neden oldu.Bu yüzden bir çok kişi de kömür veya fuel oil kullanmaya başladı.Bu durum havamızın daha çok kirlenmesine neden olacaktır. Doğalgaz kullanımının artırılması Batman'ın hava kalitesinde olumlu anlamda katkı sunacaktır. Kentimizde binalarını doğalgaza hazır hale getirenlere ve doğalgaz talebinde bulunanlara SİBADAŞ (Siirt Batman Doğal Gaz A.Ş) sahada çalışan ekip sayısını artırarak bir an önce gaz vermelidir."(İLKHA)